Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri'nin düzenlediği operasyonla, DHKP-C terör örgüt üyesi oldukları ve örgüt adına faaliyette bulundukları iddia edilen Sakarya Üniversitesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. H.S.D. ve araştırma görevlileri E.D. ile S.U. gözaltına alındı. Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından 3 kişi sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

3 kişinin terör örgütünün İstanbul'daki sempozyumlarını organize ettikleri, sosyal paylaşım sitelerinde örgütsel paylaşım yaptıkları ve DHKP-C'nin Sakarya Üniversitesi'ndeki örgütlenmesini sağladıkları iddia edildi.

GÖZALTINA ALINAN ÜÇ KİŞİ, ADLİ KONTROL VE YURT DIŞI YASAĞI ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Sakarya Üniversitesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. H. S D. ile araştırma görevlileri E. D. ve S. U.'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilişim