Karasu Atıksu Arıtma Tesisi’ni devreye aldıklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Karasu’da yılların sorununu çözüme kavuşturduk. İlçemize 16 milyonluk yatırımla son derece modern ve ileri teknolojiye sahip bir atıksu arıtma tesisi kazandırdık. Tesisimiz şuanda faaliyette ve çalışıyor. Artık Karadeniz’e bölgeden atıksu karışmıyor” dedi. Başkan Toçoğlu programının devamında Sakarya Nehri ile Karadeniz’in buluştuğu alanda da incelemelerde bulundu.

Arıtma Tesisi ile ilgili SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’ten bilgiler alan Başkan Toçoğlu, “Kuzey bölgesine uzun yıllar hizmet sunacak olan Karasu Atıksu Arıtma Tesisi’nde çalışmalar tamamlandı. Şuan tesisimiz faaliyette ve çalışıyor.16 Milyonluk proje kapsamında Karasu ilçemize modern bir atıksu arıtma tesisi kazandırdık. Tesis ile bundan böyle Karadeniz’e bölgeden atıksu karışmayacak” diye konuştu.

Karadeniz’e Atıksu Karışmıyor

Tesisin tamamlanmasıyla birlikte faaliyete aldıklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin altyapı ve içmesuyu geleceğini garanti altına almak için 16 ilçemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. SASKİ’nin Sakarya genelinde devam eden yatırımları 500 milyon lirayı aşmış durumda. Şehrimizin kuzey ve güney bölgelerine son derece modern ve en ileri teknolojiye sahip atıksu arıtma tesisleri inşa etmek adına çalışmalara başlamıştık. Ne mutlu ki hem Geyve Atıksu Arıtma Tesisi’nin hem de Karasu Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşasını tamamladık. Karasu’ya yaklaşık 16 milyonluk yatırımla 35 bin metrekare alan üzerinde dev bir tesis inşa ettik. Artık ilçemizin tüm atıksuları bu tesiste arıtılarak deşarj ediliyor” ifadelerini kullandı.

Yeni Mavi Bayraklar Gelecek

Başkan Toçoğlu, “Devreye aldığımız arıtma tesisiyle Karasu ilçemizde yılların sorunu olan atıksu konusu kesin bir şekilde çözüldü. Bundan böyle Karadeniz’e atıksu karışmayacak. Karasu’ya kazandırdığımız son derece modern ve en ileri teknolojiye sahip atıksu arıtma tesisi ile ilçemizin doğal güzellikleri de korunmuş olacak. Her yıl on binlerce insanımızın misafir olduğu Karasumuzda su konusunda hiçbir sorun yaşanmayacak. İnşa ettiğimiz yeni arıtma tesisleri de inşallah yeni Mavi Bayrak’ları da beraberinde getirecek. Göreve başladığımız günden bu yana altyapı ve çevre konusuna büyük önem verdik. Hayata geçirdiğimiz projeler, vatandaşlarımızın musluklarından akan kaliteli içmesuyu ve Mavi Bayrak ile ödüllendirilen sahillerimiz bunun en büyük kanıtı. Bundan sonra da yeni projelerle şehrimizi en güzel şekilde inşa etmeye devam edeceğiz. Tesisimiz şehrimize ve Karasu’ya hayırlı olsun” dedi.

Doğaya Temiz Su Akacak

Başkan Zeki Toçoğlu programının devamında SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile birlikte Sakarya Nehri’nin Karadenizle buluştuğu alanı da ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Başkan Toçoğlu, “Sakarya Nehri’nin Karadenizle buluştuğu noktada da incelemelerimizi yaptık. Hem Karasu Atıksu Arıtma Tesisimiz hem de Geyve, Pamukova ve Alifuatpaşa’nın atıksularını toplayan tesisimiz hizmete girdi. Dolayısıyla Pamukova’dan itibaren artık Sakarya Nehri’ne atıksu karışmayacak. Sakarya Nehrinin Karadeniz’e döküldüğü bu alanlar artık Sakarya’nın evsel atıkları ile kirlenmemiş temiz bir su olarak buraya akacak. Hem Sakaryamıza hem de şehrimiz insanına tekrardan hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim