Bunun bir bayrak yarışı olduğunu ifade eden Curoğlu, “Genel Merkez bu görevi bizden daha iyi yapabileceklerin var olduğuna inanmış olmalı ki böyle bir karar almış. Buna saygı duyuyoruz” dedi.
‘BUGÜN NETLİĞE KAVUŞUR’
Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Engin Özkoç, “ Yedi kişilik kayyumun atanmadı. Atama mı yapılacak kongreye mi gidilecek bununla ilgili bir Merkez Yürütme Kurulu kararı gerekiyor. Bu yönde bir karar yok. Bugün bu konu bir netliğe kavuşur”
ÖRGÜTÜN ARKASINDA OLDUM
Bu güne kadar hep örgütün arkasında oldum diyen Özkoç, “Bu yönetimin görevden alınması demek, görevden alınan arkadaşlarla hiç çalışmayacağım anlamına gelmez. Bu arkadaşların bilgi ve birikimlerinden bundan sonraki süreçte de faydalanacağım. Genel Merkez böyle bir karar aldı buna saygı göstermek gerek” dedi. Bu güne kadar İl Başkanı ile çok uyumlu bir şekilde çalıştık diyen Curoğlu, “Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Kendisi çok başarılı bir genç kardeşimizdir. Bundan sonrada kendisi ile çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
ÇALIŞMA KURALLARINA BAĞDAŞMAZ TUTUM
Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Gürsel Tekin imzalı görevden alma gerekçesinde, çalışma kurallarıyla bağdaşmaz tutum ve davranış içine giren İl Başkanı ve İl Yönetim Kurulu’nun görevden alınmasına Merkez Yürütme Kurulu’nun 14 Ocak 2015 tarihli toplantısında karar verilmiştir.
KAYYUM ATANMADI
CHP tüzüğünün 44/B maddesine göre; İl başkanı ve Yönetim kurulu birlikte veya yalnız görevden alınmışsa 7 kişilik bir geçici kurul atanır. İl geçici kurulu 45 gün içerisinde seçimleri yapmak üzere olağan üstü il kongresini toplar denilmekte. Merkez Yürütme Kurulu görevden alma kararının ardından kayyum atamadı.
DİSİPLİNE SEV EDİLECEKLER Mİ?
İl Başkanı ve 14 kişilik yönetimin görevden alma gerekçesi olan 43/B maddesi disiplini gerektiriyor. Bu madden dolayı İl Başkanı ve yönetiminin disipline sevk edilip edilmeyeceği de belli değil. Görevden alınan İl Başkanı ve Yönetiminin 5 günlük itiraz süreleri var. Oğuz Can Curoğlu itiraz hakkını kullanmayacağını ifade etti. Levent ERİŞ

Editör: TE Bilişim