Bugünkü duruşmada, Süleyman Yayla ile yakınları mahkemeyi birbirine kattı. Mahkeme sonunda açıklama yapan çocuk gelin Emine Yayla’nın annesi Ülkü Yılmaz gözyaşlarına hakim olamadı.

 

OLUMSUZ YANIT

Evrenköy’de meydana gelen olayda, 1 yaşındaki kızıyla birlikte baba evine sığınan Emine Yayla, eşi Süleyman Yayla tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olaydan kısa süre sonra yakalanan Süleyman Yayla, bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Sakarya 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, Emine ve Süleyman Yayla’nın yakınları da katıldı.

Sanık Süleyman Yayla’nın “Özel konular konuşmak istiyorum” talebine mahkeme başkanı tarafından olumsuz yanıt verildi.

 

ÇEVİK KUVVET

Emine Yayla’nın babası Hasan Yılmaz’ın, “Kızımın eşyalarını almak için eve gittiğimde, bunlar beni hırsızlıkla suçladı” şeklindeki sözlerine tepki gösteren Süleyman Yayla, mahkeme salonunda bağırmaya başladı. Bunun üzerine mahkeme başkanı, Süleyman Yayla’nın dışarı çıkarılmasını istedi. Yayla’nın salondan çıkarılması sırasında ise yakınları bir anda salonun karışmasına neden oldu. Mahkeme salonunda arbede yaşanırken, olaya çevik kuvvet ekipleri müdahalede bulundu. Güçlükle sakinleştirilen Süleyman Yayla’nın yakınları da daha sonra salonun dışına çıkarıldı.

 

17 YAŞINDAYDI

Mahkeme başkanı, sanık Süleyman Yayla’nın İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığından cezai ehliyetinin olup olmadığı dair raporun ve DNA sonuçlarının beklenmesi için davayı 5 Aralık 2013 tarihine erteledi. Olayın geçmişi ise şu şekilde, şiddet gördüğü için 1 yaşındaki kızı ile birlikte Evrenköy’deki baba evine sığınan 17 yaşındaki Emine Yayla, camdan içeri giren eşi Süleyman Yayla tarafından, uykusunda bıçaklanmıştı. Ağır yaralanan genç kadın, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Öldürülen Emine Yayla’nın daha önce de şiddet gördüğü gerekçesiyle polise başvurmuş ve koruma talebinde bulunmuştu.

 

CEZA ÇEKSİNLER

Dava sonrasında Adliye önünde açıklama yapan anne Ülkü Yılmaz göz yaşlarına hakim olamayarak, “Kızıma yolsuzda dediler, her yolu denediler. Bende onların ebediyen ceza çekmesini istiyorum. Bir ömür boyu sürünmelerini, Allah’ım al canımı burada demelerini istiyorum. Başka bir şey istemiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim