Oda tv'nin haberine göre;

Aralarında Ankara'nın da bulunduğu 4 ilde kriptolu ve normal telefonların yasa dışı dinlenmesine yönelik operasyon başlatıldı.
Operasyon kapsamında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'ndaki (TÜBİTAK) bazı kişiler hakkında yakalama kararı olduğu öğrenildi.

Kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlemelerine ilişkin başlatılan operasyon kapsamında aralarında TİB eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, TİB Başkan Vekili Osman Nihat Şen ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu'nun bulunduğu toplam 28 kişi yakalama kararı çıkartıldı. Operasyonun Ankara merkezli olmak üzere İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'nde olduğu belirtildi.

Operasyon kapsamında Kocaeli'nde TÜBİTAK mensuplarından 1 kişinin gözaltına alındığı, Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 1 kişinin evinde arama yapıldığı, hakkında gözaltı kararı bulunan eski TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Hasan Palaz'ın ise evinde bulunamadığı öğrenildi.

POLİS TÜBİTAK'IN GEBZE YERLEŞKESİNE GİRDİ

ANKARA merkezli 4 ilde kriptolu ve normal telefonların yasa dışı dinlenmesine yönelik başlatılan operasyon kapsamında polis Tübitak' ın Gebze Yerleşkesi'ne de girdi. Resmi ve sivil yaklaşık 10 polis aracının mesai saatinin hemen ardından giriş yaptığı Tübitak'ta polisin haklarında yakalama kararı olduğu belirtilen bazı kişilerle ilgili işlem yaptığı öğrenildi. Herhangi bir açıklama yapılmamakla birlikte, bu sabah erken saatlerde, içinde Marmara Araştırma Merkezi'nin de bulunduğu Tübitak'ın Gebze yerleşkesine önce 4 polis aracı girdi. Daha sonra giren sivil ve resmi araçlarla birlikte en az 10 polis aracıyla gelen ekipler içerde inceleme başlattı. Operasyonun, kriptolu telefonların dinlenmesine yönelik olarak haklarında yakalama kararı bulunan 6 kişiyi kapsadığı belirtiliyor. Polis ekiplerinin ne gibi işlem ve çalışma yaptığı konusunda ise bilgi alınamıyor.

Editör: TE Bilişim