GENİŞ KATILIM

Program kapsamında 6356 Sayılı Sendikalar Kanunu, Diyalog ve İletişim, E-Devlet konularının anlatıldığı toplantıya, Çelik-İş Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AKP Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Erenler Belediyesi Başkanı Cavit Öztürk, SGK Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, SESOB Başkanı Hasan Ali Şan, Sendika temsilcileri ve üyeler katıldı.

TÜM KADROLARIYLA

Eğitim seminerinin açılış konuşmasını Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül gerçekleştirdi. Sendika faaliyetlerini anlatan Gül, 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi’nin hazırlanmasında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gül’ün konuşmasının ardından söz alan SESOB Başkanı Hasan Alişan ise, Sakarya’nın tüm kadroları ile işbirliği içerisinde çalıştığını belirterek günümüz şartlarında yenilenme çalışmalarının gerekliliğini vurguladı, siyasilerin desteğinin de alınabileceğini belirtti.

ANLAYIŞ MENSUPLARI

Toplantının son konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu şunları söyledi, ‘İçerisinde bulunduğumuz çağ bizlere bir kez daha gösteriyor ki; çalışmanın, öğrenmenin ve üretmenin yerinin hiçbir şey tutmuyor. İnsanlık tarihi boyuca üreten, daha fazla çalışan hep bir adım daha önde olmuştur. Bizler, “İki günü bir olan ziyandır” hadisini kendisine ilke edinmiş bir anlayışın mensupları olarak, asla yerimizde saymayan, çalışmalarımızı hakkaniyet ölçülerine bağlı kalarak sürdürmeliyiz’

ALIN TERİ KURUMADAN

‘İşte bu süreçte aramızdaki dayanışma ve kardeşlik hukukunu da aynı oranda güçlendirmeli ve geliştirmeliyiz. Biz inancımız gereği, ben kazandım gerisi beni ilgilendirmiyor diyemeyiz. Ben tok yatıyorum, komsumun aç yatması beni ilgilendirmiyor diyemeyiz. Emeğe, alın terine verdiğimiz değeri yücelterek, “İşçiye ücretini, alın teri kurumadan veriniz” hadisinin ışığında hakkı, adaleti gözeterek hareket etmeliyiz’ dedi.

KARARLI VE ONURLU

Çalışma hakkının korunmasının önemine değinerek konuşmasını sürdüren Başkan Zeki Toçoğlu, ‘Çalışmak ne kadar masumsa, ne kadar önemliyse bir o kadar da önemli olan çalışma hakkının korunmasıdır. Demokratik platformlarda ilkeli, kararlı ve onurlu bir şekilde emeğin ve daha fazla demokrasinin mücadelesini veren ülkemizin en önemli sendikal kuruluşlarından birisiniz. Burada gerçekleştirdiğiniz eğitim semineri programı da bu konuda gösterdiğiniz hassasiyetin bir göstergesidir. Bizler her zaman sizin yanınızdayız’ ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim