SEMPOZYUM

Elmas Otel’de gerçekleştirilen Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik İş Sendikası Genel Başkanı A. Cengiz Gül, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve 3 gün süren sempozyumda Sendika Şube Başkanlarına Sakarya’dan çağrı yaptı. ‘Artık emekleme dönemi bitti, yürümek değil, koşma zamanı geldi, hep birlikte koşmak için sizlerden çok daha fazla gibi çalışmanızı istiyorum’ dedi.

BÜYÜK SENDİKA

6356 sayılı yasa kapsamında e-devlet uygulamasının anlatıldığı sempozyumda konuşan Genel Başkan Gül, “Hak- İş hak ettiği yere gelecek, Çelik- İş de büyüyecek. 2015 yılı örgütlenme yılı olacak” şeklinde konuştu. Gül; ‘Metal sektörü dünyaya egemen bir sektör. Muhtıralar ve 12 Eylül’ü bahane göstermemek lazım ama gerçekler ortada. İklimlere göre değişen bir sendika değiliz. Mazeretlerin arkasına sığınmaya çalışmıyoruz. Çelik-İş, Metal-İş kolunda çok kısa sürede en büyük sendika olacak. Hak- İş ve Çelik -İş olması gereken yerde değil. Hak-İş çalışmalarımıza ciddi katkılar verdi.’

BARAJSIZ VE ENGELSİZ

‘Barajsız ve engelsiz sendikalar istiyoruz. Demokrasiye bakış değişmeli. Bu yasanın zorluklarına değil, güzel getirilerine bakmak lazım. İLO normlarında ve barajsız sendikalaşma istiyoruz. Metal iş kolunda yüzde 60 oranında örgütlendiğimiz gün Türk işçi hareketinde önemli yer alırız. Eğer toplu sözleşmelerde bazı şeylere zorunlu kalmak istemiyorsak hükümetler üstünde güç olmak zorundayız’ dedi.

Editör: TE Bilişim