Sakarya Nehri ile Karadeniz’in buluştuğu noktada çalışma başlatıldığını açıklayan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Nehrin akışını engelleyerek hem nehrin doğal dengesini tehdit eden hem de teknelerin mahsur kalmasına sebep olan kum SASKİ ekiplerimizce bölgeden kaldırılıyor. Ekiplerimiz gerekli çalışmayı hızlı bir şekilde tamamlayacaklar” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Yağışların azalmasıyla Sakarya Nehri’nin debisi düşmüş. Bu nedenle de nehir ile Karadeniz’in birleştiği noktada kum birikmesi meydana gelmiş. Özellikle nehrin akışını engelleyerek hem nehrin doğal dengesini tehdit eden hem de teknelerin mahsur kalmasına sebep olan kum SASKİ ekiplerince bölgeden kaldırılıyor” diye konuştu.

Hızlı Bir Şekilde Kaldırılıyor

Rüstem Keleş, “SASKİ ekiplerimiz kumun kaldırılması için bölgede çalışma başlatmış bulunuyor. Nehrin ağzında biriken kum hem nehrin akışını engelleyerek doğal dengeyi tehdit edebiliyor hem de balıkçı teknelerinin mahsur kalmasına sebep olabiliyordu. Ekiplerimiz hızlı bir şekilde bölgede biriken kumu kaldırıyor. Kısa süre içerisinde bölgede hiçbir sorun kalmayacak. Ekiplerimiz gerekli çalışmayı en kısa süre içerisinde tamamlayacaklar” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim