Şehirde muhtelif bölgelere izinsiz olarak asılan afiş ve ilanlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, “Yapılan eylemlerin 5326 sayılı Kabahatler Kanuna göre suç olduğunu unutmayalım. Lütfen hem çevre hem de görüntü kirliliğine izin vermeyelim. Bu konuda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz” dedi.

Kamuya açık alanlarda reklam ya da çeşitli nedenlerle asılan afiş ve siyasi ilanların Kabahatler Kanunu gereğince suç olduğunu belirten Zabıta Daire Başkanı Semih Bayraktar, “Vatandaşlarımız suç olduğunu bilmeden bu tarz eylemleri gerçekleştirmeye devam ediyorlar. Lütfen hem çevre hem de görüntü kirliliğine izin vermeyelim. Buradan yapılan bu eylemin suç teşkil ettiğini belirterek vatandaşlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Hassasiyet Bekliyoruz
Kamuya ait alanlara izinsiz asılan afiş ve ilanların çirkin bir görüntüye de sebep olduğunu belirten Bayraktar; “Otobüs duraklarına, trafolara, aydınlatma direklerine, ağaçlara ve özel mülkiyete ait olan yerlere izinsiz afiş asmak 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereğince yasaktır. Ekiplerimiz bu konuda vazifelerini yerine getirerek yasal sınırlar içinde cezai müeyyideleri uygulamaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz ” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim