Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Mustafa Fırat ile Sapanca Muhtarlar Derneği Başkanı Tolunay Kösemen’in de hazır bulunduğu toplantıda açıklamalarda bulunan Rüstem Keleş, Sapanca ilçesinin içmesuyu geleceği garanti altına almak için yatırımların aratarak devam ettiğini belirtti.

Üst Mahallelere Yeni İçmesuyu Hattı
Rüstem Keleş, “Sapanca ilçemizde geçtiğimiz dönem Muradiye ve Kurtköy İçmesuyu Arıtma Tesislerini devreye almıştık. Hamdolsun bu dönemde de Sapanca ilçemizin yüksek kesimlerinde kalan mahallelerimiz için yeni yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz. Bölge için Akçay Barajı ile entegre bir içmesuyu ağı oluşturuyoruz. Bu kapsamda Uzunkum, Ünlüce, Kuruçeşme, Nailiye, Hacımercan, Şükriye, Balkaya, Memnuniye, İlmiye ve Fevziye Mahalleleri için yaklaşık 63 kilometrelik içmesuyu hattı inşa edeceğiz. Projemizin ihalesi yapıldı, çalışmalara kısa süre içerisinde başlıyoruz” diye konuştu.

Arıtma Tesisi Geliyor
Bölge için inşa edilecek İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin proje çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacağını da belirten Rüstem Keleş, “Sapanca’mıza yeni bir içmesuyu arıtma tesisi daha kazandırıyoruz. Memnuniye’de inşa edilecek yeni arıtma tesisi ile bölgedeki mahallelerin içmesuyu geleceğini garanti altına almış olacağız. Zaman zaman yaşanan bulanıklık ve su yetersizliği sorununa kesin çözüm getirmiş olacağız” dedi.

Kanalizasyon Hattı
11 Mahalle için altyapı müjdesi de veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Bölgeye içmesuyu yatırımlarımızın yanı sıra önemli kanalizasyon yatırımı da yapılacak. 11 mahallemizde sağlam altyapıyla buluşacak. Ekiplerimiz bölgede gerekli çalışmaları yapıyor. İnşallah proje çalışmalarını da kısa süre içerisinde tamamlayarak hemen ihaleye çıkacağız. Bu yatırımımızla da bölgedeki kanalizasyon problemine kesin çözüm getirmiş olacağız. Yeni yatırımlarımızın bölge için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilişim