15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında açılan davada, aralarında Fetullah Gülen ve Adil Öksüz'ün bulunduğu 224 sanığın yargılanmasına 3.günde devam edildi.

 

Ferizli Spor Salonu'nda görülen duruşmaya 138 tutuklu sanık ile avukatları ve yakınları katıldı. Sakarya’da darbeyi yöneten  1. Motorlu Piyade Tugay eski Komutanı Uğur Coşkun’un kendisini arayan Ege Ordu Komutanına cevap vermediği ortaya çıktı. Coşkun emrindeki Binbaşı Murat Çelebioğlu’nun, ‘Gerek yok’ sözünü dinlediği anlaşıldı.  Diğer FETÖ mensubu eski askerler de savunma yaptı. İşte savunmaları;

 

 

 

Tugay Komutanı Bahri Gürhan:

Ben burada 1 yıl görev yaptım. 15 Temmuz'dan birkaç gün önce tayinim çıktı. Eşyalarımı o gün almak için Tugaya gittim. Olağan dışı bir durum olduğunu gördüm. 02.45’te tugaydan ayrıldım. O gece herkes kamuflajlı olduğu için bende giyimdim. Yurtta Sulh adlı WhatsApp grubunda yer almadım. ByLock kullanmadım. Tahliyemi istiyorum.

Merkez Komutanı Albay Ahmet Üzer

Uğur Coşkun 13 Temmuz’da göreve başladı. Valilik kampüsünün tecrit emri verildi. Oraya  gittiğimizde sivil giyimli 2-3 kişi havaya ateş ederek, koşarak yanımıza geldi. Bunun üzerine arkamdaki askerlerden havaya ateş edenler oldu. Ateşkes emri verdim. Gelen vatandaşlara emri anlattım. Vur emri vermedim, silah kullanmadım. Vatandaşın valiliğe girişine engel olamadık. Emirleri uyguladım.

 

Jandarma Komutan V. Yarbay İlhan Aysan

Üzer beni aradı, ‘Yollar kapatılacak, büyük bir olay bekleniyor’ dedi. Bunun ardından emir verdim. 'Yurtta Sulh Konseyi' başlıklı mesajla şok geçirdim. Bu sırada Coşkun'la telefonla görüştük. Takviye talebi istedi, uygun olmadığını söyledim. Jandarma Komutanını aradım, 'Durum karışık, yakınsanız gelin komutanım' dedim. Aydın'da olduğunu, vali beyi aramamı ve durumu iletmemi söyledi. Aramayı yapmayacağımı söyledim. Sonra teslim oldum

Editör: TE Bilişim