Çok katlı tartışmasına son noktayı koyan Toçoğlu, “Çok katlılar gelişmişlik göstergesi olarak değerlendirilmemeli. Bu anlayışın egemen olmasında yalnızca yerel yönetimlere değil, kolektif olarak tüm şehre sorumluluklar düşüyor” dedi. İşte Toçoğlu’ndan satır başları;

3 TEMEL HEDEF

Hizmette öncelikli hedeflerimiz var. Bu kentte çeşmelerden bol ve temiz su akacak, kimsenin ayağı çamura değmeyecek ve sosyal-kültürel zenginliklerin bol olduğu bir şehir profili oluşturulacak. Yer altına 1 milyar liraya yakın bir yatırım yaptık. İçme suyu, kanalizasyon, arıtma tesisleri, baraj, köprüler, gelişim merkezleri gibi birçok tesisi bu şehre kazandırdık.

SERDİVAN ALGISI

Serdivan’a daha çok yatırım yapıldığı algısı var. Akyazı’ya 20, Geyve’ye 75, Pamukova’ya 45 milyon lira harcarken Serdivan’a 12 milyon harcadık. Oraya yapılan yatırım görülüyor. Yağcılar’a 4,5 milyon harcadık. Bu parayla Serdivan’a 2 bulvar yapılır.  Şehrin gelecek 50-100 yılını düşünerek yatırımlar yapıyoruz. Bunun bir gösterişi yok. Böyle bir derdim de yok.

ŞEHRİN SORUMLULUĞU

1999 depremine kadar sıvılaşma nedir biliyor muyduk? Evler kibrit kutusu gibi yattı. Yarın Allah korusun ne olacağı belli değil. Çok katlı düşüncesinin arkasında durmayışımızın sebebi, bu konunun aynı zamanda şehrin sosyolojik yapısı, mimarisi ve fiziki şartlarıyla yakından ilgili olmasıdır. Bu konuda tavrımız nettir: çok katlılar gelişmişlik göstergesi değildir

BAKAN ÖZHASEKİ

Bu anlayışın egemen olmasında yalnızca yerel yönetimlere değil, kolektif olarak tüm şehre sorumluluklar düşüyor. Bu konuyu beraberce halletmeliyiz. Hassasiyet ve önceliklerimizi buna göre belirlemek durumundayız. Bildiğiniz gibi Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki de Sakarya ile ilgili endişesini bu minval üzerine dile getirdi. 

Editör: TE Bilişim