Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Adil Öksüz'ün birileri tarafından Türkiye'de saklandığını iddia etti. Bozdağ, ABD'deki Halkbank operasyonuna değinerek, "17 Aralık'ta Türkiye'de yapılamayanın ABD'de yapılmaya çalışılmasıdır" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbe girişimi sonrası 2 gün gözaltında tutulduktan sonra 17 Temmuz’da serbest bırakılan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin imamı olduğu öne sürülen Adil Öksüz’ün Türkiye’de olduğunu ve birileri tarafından saklandığını söyledi. Bakan Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin 1 numaralı şüphesi Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen’in Toronto’dan çiftlik satın aldığını da ifade etti.
Özel bir haber kanalına konuşan Bekir Bozdağ, Adil Öksüz için, “Adil Öksüz’ün Türkiye’de saklandığını düşünüyorum. FETÖ’nün infaz ettiği yönünde bilgi yok. ABD’nin açıklamasını tatmin edici bulmadım. FETÖ, Trump göreve başlayınca tedirgin oldu. Kanada’da büyük bir arsa aldı. Bütün verileri ABD Adalet Bakanlığı’na bizzat gönderdik. Endişelerimizi ilettik. FETÖ, Toronto’da çiftlik satın almış” dedi.
Bekir Bozdağ’ın açıklamalarından satırbaşları…
ADİL ÖKSÜZ’ÜN ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ TARAFINDAN ARANMASI

ABD samimi bir işbirliği içinde olmak istiyorsa yüzlerce FETÖ mensubu ABD’de. Onların oturma iznini ve vizesini neden iptal etmedi. Teröristbaşı ABD’den terör faaliyetlerine devam ediyor. ABD’den bu konuda hassasiyet ve samimi işbirliği beklerken orada her türlü faaliyetlerine devam ediyorlar. Eğer samimilerse inandırıcılığı için ABD’de bulunan FETÖ’cülerin vizelerinin iptal edilmesi ve teröristbaşının geçici tutuklanma talebinin yerine getirilmesi lazım. Her kaçan ABD’ye gidiyor. Bakıyorsunuz Halkbank genel müdür yardımcısını ABD’de hemen tutukluyorsun. Peki bu darbe girişiminin arkasındaki ismi neden tutuklamıyorsun?
FETÖ İNFAZ ETMİŞ OLABİLİR Mİ?

Bunların hepsi iddianame dosyasında mevcut. İddianame mahkemeye sunulduğunda detaylar ortaya çıkacaktır. Adil Öksüz’ün kim olduğu öğrenilince seferber olundu. Adil Öksüz’ün Türkiye’nin her karış toprağında büyük bir arama tarama faaliyeti yapıldı. Hala da devam ediyor. Adil Öksüz’ün yurt dışına kaçırma teşebbüsü bana göre başarılı olamadı. FETÖ, Öksüz infaz etmiş olabilir mi? Bilmiyoruz. Bence hala Türkiye’de saklanıyor. Adil Öksüz bu darbe girişimine ilişkin karanlık pek çok konuyu aydınlatacak kişilerden bir tanesi.
HALKBANK GENEL MÜDÜR YARDIMCISINI ABD’DE TUTUKLANMASI

Tamamen siyasi bir operasyon. Rıza Sarraf ile ilgili yürütülen dava FETÖ ve görevden alınan savcısı Bharara ortaklığında 17 Aralık’ta Türkiye’de yapılamayan yargılamanın ABD’de yapılmasıdır. Delil yok sadece iddialar var. İddialar da 17 Aralık’ta olan iddiaların tekrarı. Dosyada rapor varsa imza olması lazım. Türkiye’den bu soruşturma başladığında adli yardım talebi de yok. 17 Aralık’ı FETÖ adına yürüten savcılar ve polisler, resmi olmayan iddiaları alıp ABD’li yetkililere veriyor ve ABD ortaklığında yürüyor. Türkiye’yi ve Sarraf’ı suçlayan bir delil yok, itham var. FETÖ’cü savcı Bharara’nın yorumu var. O davanın hakimi Türkiye’ye getirildi 17-25 sürecinden sonra. Bu süreci destekleyen açıklamalar yaptı Türkiye’de. Ne gariptir ki FETÖ’nün Türkiye’ye getirdiği bu hakim Rıza Sarraf dosyasında yargılama yapıyor. ABD’li yetkililere Bharara ile FETÖ ilişkilerini anlattım.

Editör: TE Bilişim