Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, SGB yönetimini ağırladığı ziyarette, “Konuşmayı ve dinlemeyi bilirsek bir sorun yaşamayız” dedi.

Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı Zeki Aydıntepe ve yönetim kurulu üyeleriyle Marmara Gazeteciler Federasyonu (MGF) Başkanı Müjdat Çetin’in Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ilimize atanması nedeniyle ziyarette bulunduğu Başsavcı Mehmet Özel, basının da kamu görevi yaptığını belirtti.

Başsavcı Özel, ülkenin her yerinde görev yapmanın ayrı bir hazzı olduğunu belirterek, “İnegöl’de uzun süre görevde bulundum, ardından Mardin ve oradan geldiğim Sakarya’da 2 aydır görevimin başındayım. Bizim için her zaman devlet ve millet önde gelir. Ben vatandaşların arasında olmayı seven bir kişiyim. Sakarya, gerek doğal güzelliği ve insanlarıyla gerçekten güze bir şehir” dedi.

İnsanların en güzel özelliklerinin konuşması olduğunu söyleyen Başsavcı Özel, “Bu konuşmaya bir de dinlemeyi eklediğimizde, sorun yaşanmaz. Bir taraf konuşurken, diğeri dinler, diğer taraf konuşurken de siz dinlerseniz anlaşma olur ve sorun olmaz. Bu ülke hepimizin ülkesi olduğu içinde hep birlikte sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Mardin Derik Kaymakamı Arifiyeli Muhammed Fatih Safitürk’ün şehit edilmesi olayı ile ilgili tahkikatı da olay sonrası kendisinin yaptığını ifade eden Başsavcı Özel, şehidimizin babası Asım Safitürk’ü de ziyaret ettiğini belirterek, “Gerçekten çok müstesna bir insan. Böyle insanların varlığı bizlere güç veriyor” dedi.

SGB Başkanı Zeki Aydıntepe ile MGF Başkanı Müjdat Çetin, Sakarya basınının yanı sıra SGB, MGF ve Türkiye’nin en büyük gazeteci meslek kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) hakkında bilgiler verdiler. Aydıntepe, Adliye ile basının çalışmalarının zaman zaman ortak olduğunu belirterek, “Bu konudaki duyarlılık için teşekkür ediyoruz. Bizim için de devlet ve millet önceliği ile doğru bilgilendirme çok önemli” diye konuştu.

 

Foto: Sakarya’da gazetecileri çatısı altında toplayan Sakarya Gazeteciler Birliği’nin Başkanı Zeki Aydıntepe, Ekrem Ürdüç, Ahmet Kaya, Gülhan Yılmaz, Engin Arapoğlu, Suat Beyenal ve  MGF Başkanı Mujdat Çetin birlikte Başsavcı Mehmet Özel’i  ziyarette bulundular.

Editör: TE Bilişim