TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Başkan Yardımcısı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkan Yardımcıları, Oda ve Borsa Başkanları ile birlikte Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nca gerçekleştirilen bir dizi ziyaret ve programlara katıldı.

Rize programına ilk olarak Çayeli ilçesine bağlı Buzlupınar Köyü’nde Biberoz Camii’nin açılışı ile başlayan heyet daha sonra Musadağı Köyü’nde Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Fırtına Vadisi Ziyaretçi Merkezi ve TOBB tarafından Rize’ye hediye edilen TOBB Fındıklı İmam Hatip Lisesi’nin temelini atan heyet, Çayeli, Ardeşen ve Pazar Ticaret ve Sanayi Odalarını ziyaret ederek Rize ekonomisini değerlendirdi.

Başarının Anahtarı Birlik
Rize TSO tarafından gerçekleştirilen Rize’nin Yıldızları – Ekonomiye Değer Katanlar ödül töreni programına iştirak eden heyet, Rize Ticaret Borsası ziyareti ile programlarını tamamladı. Ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Ülkemiz her alanda değişim ve dönüşüm yaşıyor. Bunu tüm şehirlerimizde hissedebiliyoruz” derken TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Oda ve Borsalarımız ülkemiz için güzel çalışmalara imza atıyor. Gurur duyuyorum. Bunu bir kez daha Rize’de gördük. Başarının temeli birliktelik ve çok çalışmaktan geçer.” diye konuştu.

Türkiye’nin Her Noktasında Azim Var
Rize ziyareti ile ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Mahmut Kösemusul, Rize TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun şahsında Rize iş dünyasına başarı dileklerini iletirken misafirperverlik için teşekkür etti. Başkan Kösemusul, “Türkiye’mizin her noktasında azim var, büyük bir gayret var. Ata toprağım Rize’de de şahit olduk. Ekonomimiz büyüyor, şehirlerimiz gelişiyor.” dedi.

Çok Daha İyi Olacağız
Hızla büyüyen ve gelişen Türkiye’de Sakarya iş dünyasının sorumluluğuna dikkat çeken Başkan Kösemusul, “Sakarya’mızın başarı çıtası yükseliyor. Hedeflerimiz var. Kaliteli eğitim, güçlü üretim, yüksek istihdam ve ihracat. İnşallah çok daha iyi olacağız. Hedeflerimiz doğrultusunda Sakarya’mız için yorulmadan, daha çok çalışacak ve şehrimizin gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim