Sakarya Üniversitesi’ndeki programının ardından Serdivan’da gençlerle bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, anayasa değişikliğinin yanı sıra bilim ve teknolojideki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

 

AK Parti Serdivan Gençlik Kolları'nın ev sahipliğinde düzenlenen Genç Kürsü programına; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Serdivan Geçlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu, Serdivan Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, Serdivanlı muhtarlar ve çok sayıda genç katıldı 

 

Serdivan’daki Atmosfer Heyecan Verici

 

AK Parti Gençlik Kolları’ndan çok sayıda gencin “Serdivan EVET Diyor” şemsiyeleriyle ve atkılarıyla karşıladığı Bakan Özlü, EVET sloganları eşliğinde yakılan meşalelerle gördüğü tablo karşısında Serdivan’daki atmosferin heyecan verici olduğunu belirtti.

 

Atkı Hediye Edildi

 

AK Parti Serdivan Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu, Bakan Faruk Özlü’ye “Serdivan EVET Diyor” yazılı atkı takdim etti. Haldızoğlu’na teşekkür eden Bakan Özlü, program boyunca atkıyı boynundan çıkarmadı.  

 

Yerli Uçakla İlgili Son Bilgileri Paylaştı

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli, milli uçak projesinin yanı sıra hava savunma noktasında yeni savaş uçağı ile ilgili ayrıntıları Serdivan Zamanpark’taki programda 

Genç Kürsü’den paylaştı.
 

Konuşmasının ilk bölümünü kısa tutan Bakan Faruk Özlü, Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin Türkiye'ye sağlayacağı kazanımları ve artılarını anlattı. Özlü, "Bu akşam Serdivan'da sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Biliyoruz ki halk oylaması var. Görüyorum ki Sakarya'nın her noktasında olduğu gibi Serdivan da evet diyor. Bu akşam sizlerle bilim ve teknoloji birazda halk oylaması konuşalım istiyorum." dedi.

 

Anayasa Değişikliği Türkiye’nin Hep Gündemindeydi

 

Türkiye'nin uzun zamandır yeni bir anayasa yapmayı konuştuğunu belirten Bakan Özlü, "Bu bizim partimizin kurulduğu 2002 yılından bu yana her seçimde söz konusu oldu. Biz AK Parti olarak bizim sayımız yetmediği için birkaç öneride bulunduk. Bir araya gelelim, anayasa yapalım dedik, kabul etmediler. Tekrar 2015'te bu konu gündeme geldi ve bu konu gündeme geldiğinde her partiden ikişer kişinin katılımıyla yeni bir komisyon kuruldu. Burada da anlaşma sağlanamadı." diye konuştu.

 

 

 

İki Taslak Olsun Dedik Kabul Etmediler

 

Son olarak AK Parti'nin diğer partilere başkanlık teklifi ile gittiğine değinen Özlü, "Biz şu teklifi yaptık; biz başkanlık sistemini savunuyoruz sizde parlamenter sistemi savunuyorsunuz. Biz başkanlık sistemini esas alan bir anayasa yapalım, sizde parlamenter sistemi savunan bir anayasa yapıp bunu meclisten beraberce geçirelim. Millete soralım. Bu kabul olmuş olsaydı iki anayasa taslağı olacaktı; birisi başkanlık sistemi, diğeri parlamenter sistemi esas alacaktı. Ama bunu da kabul etmediler." diye belirtti.

 

Evet Demek İçin Bir Tanesi Bile Yeterli

 

Muhalefetin her defasında hayır dediğini dile getiren Özlü "15 Temmuz’da devletin ve milletin geleceğinin tehdit altında olduğunu  gören Devlet Bahçeli bir öneride bulundu. Anayasa diyorsunuz getirin konuşalım bakalım. MHP’den ve bizden bir temsilci bir araya geldi, 18 madde üzerinde anlaşma sağlandı. Gelecek hafta sonu oylayacağımız. Bu maddelerin her biri çok önemli ve kıymetli. Bunlardan bir tanesi bile 16 Nisan’da EVET dememiz için yeterli." ifadelerine yer verdi

F-16’ların Yerine O Envantere Girecek 

 

Bakan Faruk Özlü, gençlerden gelen soruları da yanıtladı. “Türkiye’nin savaş uçağı konusunda yaptığı çalışmalar nedir?” şeklindeki soruya ilişkin olarak Özlü, “F16'lar artık yaşlanıyor. Önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde envanter dışı kalacak. F35'le birlikte bir de yerli milli bir uçağımız olsun istiyoruz. Bunun için bir fizibilite çalışması yapıldı. Fizibilitede ne tip uçak olacağı gibi konularda çalışmalar yapıldı. Maliyeti hesaplandı. Türkiye’nin bunu yapabileceği ancak bazı konularda teknik destek alması gerektiği raporlandı. Teknik destek konusu, tasarımı risk etmemek için olası bir başarısızlığı bertaraf etmek içindir. Tasarımı yapılan bir uçağın tüm hakları bizde olacak. Dolayısıyla yurt dışı destek sağlayıcı ülke hangi şekil olabilir. İngiltere ile görüşüldü. Teknik destek ile ilgili bir protokol sağlanıldı. Ama projede esas yüklenici Türkiye’dir. Bu projeler uzun soluklu projelerdir. Nereden baksanız 10 yılı bulur. Ama inşallah nihayeti iyi olacak.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim