TÜRK-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, TES-İŞ Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Şahin ve sendika başkanları ile Muğla’da bulunan Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi nedeniyle işçiler tarafından santral önüne kurulan "direniş çadırını" ziyaret etti. Burada konuşan Atalay, Yatağan'ın termik santralle anıldığını söyledi. 9 ay içerisinde Yatağan'a ikinci ziyaretini gerçekleştirdiğini ve bu süre içerisinde 41 ilde defalarca Yatağan’ı anlattığını belirten Atalay konuyu gündemden düşürmediğini söyledi.

ÖZELLEŞTİRME 
Soma'da yaşanan olayın ardından Zonguldak'ta da maden kazası yaşandığını hatırlatan Atalay, "Zonguldak'ta özel bir ocakta ihaleyi alan taşeron ikinci bir taşerona ocağı veriyor ve 13 saat, yerin 20 metre altında 9 kardeşimiz mahsur kaldı. Gece yarısı sağ salim kurtuldular. Soma'da 301 canımızı kaybettik. Bu iş kazası değil iş cinayetiydi. Bugün yine tekrarlamak istiyorum. Dün Zonguldak'ta 9 kişi ölseydi bugün Türkiye'de birinci haber olurdu" diye konuştu.

HÜKÜMET
Enerji Bakanı'nın ihaleleri bir daha gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Atalay, “Kömür burada, alan devlet burada, para  burada. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir şekil olmaz, böyle bir sistem olmaz ve bu sistemde insanlar can verirler. Bugün Yatağan'da maden işçilerinin huzurunda bu ihalelerin iptal edilmesini ve bir daha gözden geçirilmesini istiyorum. Türkiye'de bir an evvel bu ihale sisteminin ve özelleştirmelerin durdurulmasını Yatağan'dan talep ediyorum” dedi.

YANINIZDAYIZ
Atalay, “Türkiye'de son 30 yıldır ülkeyi idare edenlerin hepsi özelleştirme yaptı ama son dönemde katmerlisi yapıldı. Bir sene süren özelleştirme süreci yok. En uzun 6 ayda bitirdiler. Yatağan'ın bitirilememesinin sebebi ise buradaki işçilerin dayanışmasının karşılığıdır. Bugün buraya sizlerle kucaklaşmak için geldim. Sendikalarınıza itimat edin. Ne zaman bana ihtiyacınız varsa ben oradayım. Siz birliğinizi beraberliğinizi bozmadığınız sürece biz bu meselede galip geliriz. Çünkü haklıyız." dedi.
 

Editör: TE Bilişim