SIKI DENETİM

Kobal piyasaya at eti satanların sayısının çok az olduğuna dikkat çeken Kopal, “Bunlar bir elin parmak sayısı kadar yoklar. Aynı kişiler olduğunu tahmin ediyorum. Yetkililerde bunların kim olduğunu biliyordur. Sıkı bir denetim gerekiyor. Bir kere gidip ‘Bu kadar et satıyorsun, bunun faturası nerde?’ diye sorulsa her şey açığa çıkar” şeklinde konuştu.

GÜVENİLİR

Kopal açıklamalarında çarpıcı ifadelere de yer verirken; “At etlerinin tanınması için yoğun bir şekilde baharat kullanılıyor. Baharat kokusu yoğun olunca At etinin tahlil sonuçlarından sağlıklı verim alınamıyor ve sonuçlar yanlış çıkabiliyor. At eti dana etinden fark edilemiyor.” dedi. Kopal, vatandaşların et ve et ürünlerini mutlaka bildik ve güvenilir yerlerden teminh etmelerini de istedi.

Editör: TE Bilişim