Kentimizin geleceğini bizden kimse çalamaz. Buna müsaade etmeyiz” dedi.

GÖZ GÖRE GÖRE KATLİAM

Duble yol ve hızlı tren alt yapı malzemesi temini için Pamukova Karapınar Mahallesinde kurulan bir taş ocağının projenin tamamlanmasına rağmen kapatılmaması tepki topluyor. Ocağın faaliyetleri bölgede doğa katliamına neden olurken, patlamalar bölge halkının kabusu oldu. Çevresini, evler ve tarlaları talan eden taş ocağının kapatılması için bölge halkı büyük uğraş veriyor.

COŞ: EMPATİ KURUYORUZ

Şehirde bulunan taş ocakları ve çevreye zarar veren ocaklarla ilgili gazetemizin sorularını cevaplayan Vali Hüseyin Avni Coş, bu durumlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Coş, “Biz bu durumlarda empati kuruyoruz. Bizim evimizin çevresinde her gün dinamit patlatılsa, acaba ne yaparız? Nasıl yaşarız? Açılacak olan kum ve taş ocaklarına ruhsat verilmemesi konusunda net bir kararımız var” dedi

ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİ

Vali Hüseyin Avni Coş çevre gönüllülerine de bir çağrıda bulunarak, “Şehrimizin güzellikleri karşısında devletimiz ve yerel yönetimler hassas davranıyor. Şehrimizin güzelleşmesi, yeşili ve doğası için devlet kaynaklar ayırıyor. Bu düşünceyle biz çevremizin tahrip edilmesine nasıl göz yumalım. Çevre gönüllülerimiz de bu konuda seslerini yükseltsinler” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim