CHP Geçici İl Yönetim Kurulu Başkanı Murat Altıntaş, Bizim Sakarya’ya yaptığı açıklamada,  21 ila 45 gün içinde il kongresini yapacaklarını söyledi.Bizim Sakarya Gazetesine özel açıklamalarda bulunan Murat Altıntaş, bundan sonraki süreçle ilgili önemli ipuçları verdi. Altuntaş’ın yaptığı açıklamalar şöyle:
DESTEK ALACAĞIZ
“ 14.01.2015 tarihinde geçici yönetim kurulu olarak atandık. Görevlendirilen arkadaşlarla toplantı yaptık ve bir çalışma programı çıkardık. Tüzüğümüze göre 21 ila 45 gün içinde partimizi il kongresine taşıyacağız. Kuruldan istenen bu. Bunu yaparken her bir partilinin demokratik hakkı ve hukukunu korumaya özen göstereceğiz. Bu amaçla ilçe örgütlerimiz,  partimizde görevlerde bulunmuş  eski il başkanlarımız ve yöneticilerimizle, kısaca kıdemli partililerimizin desteğini alacağız.”
ATANMAMIZIN BİR ANLAMI VAR
Geçici kurulun işleyişi ile ilgili çeşitli kaygılar yaşanıyor sorusunu yanıtlayan Murat Altıntaş, bu yöndeki soruyu şu sözlerle yanıtladı: “ Geçici kurul olarak atanmamızın bir anlamı var. Genel Merkez bize güvenmiş. Biz bu güveni boşa çıkarmayacağız. Ayarlanmış bir geçici kurul değiliz. Tek bir amacımız var. Parti tüzüğü doğrultusunda çalışmak, partililer arasında ayrım yapmadan demokratik bir zemin oluşturmak. Tüm çalışmalarımızı saydam yapacağımız gibi genel merkeze de günü gününe rapor edeceğiz.  Aldığımız sorumluluk bunu gerektiriyor.  Hiç kimse kuşku duymasın.

 

Editör: TE Bilişim