Açılış konuşmasını SGK İl Müdürü Nurten Canbaşoğlu yaptı.
Canbaşoğlu konuşmasında, ‘Kaç kadınımız sosyal güvence altında biliyor muyuz? Yaptığımız araştırma neticesinde %25 bile değil. Yapacağımız çalışmalarda haksız yere ezilen, güvencesi olmayan kadınlarımızı en azından SGK kapsamında da olsa sigortalı yapmak, gelecekte onlarında emeklilik haklarını kendilerine kazandırmak için uğraşacağız’ dedi.
SGK HİZMETLERİ
Akyazı Ziraat Odası Başkanı A.Şener Bayraktar ise, ‘Bilgilendirme toplantılarının yapılması oda başkanları, muhtarlarımız ile iş verenlerimiz açısından oldukça verimli olduğuna inanıyoruz. Sağlık sektöründeki düzensiz ilaç kullanımı SGK’ya yük oluyor. İlaç yazmayan doktoru halkımız hemen kötü doktor olarak fişliyor. Halk olarak üzerimize düşen, ilaç alımları konusunda SGK’nın yünü biraz olsun hafifletmek olmalıdır’ dedi.
KAYITLAR
Kaymakam Erdoğan Beypınar, ‘Sosyal Güvenlik Kurumu bugün burada oda başkanlarımızı ve muhtarlarımızı bilgilendirmek açısından bir araya geldik. Olumlu bir toplantı olduğuna inanıyoruz. Emeği geçen başta SGK yönetim kurulu üyemiz TZOB Başkanı Bayraktar ve İl müdürümüz ile emeği geçen herkese teşekkürlerimizi arz ediyoruz” dedi.
MERKEZ
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı ve SGK Yönetim Kurulu Üyesi Ş. Şemsi Bayraktar Akyazı’da yapılacak SGK Merkezi müjdesini verdi. Kaymakam Beypınar’dan 1-2 dönümlük arazi için öneri alındığını, çalışmaların yakında başlayıp en kısa sürede SGK merkezinin kurulacağını anlatarak, ‘ Hedefimiz tüm ülkeyi baştan sona kadar tarayarak adım adım her bireyimizi bilgilendirmek ve sosyal güvence altına almak’ dedi.
KATILIM
Bilgilendirme toplantısına Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı ve SGK Yönetim Kurulu Üyesi Ş.Şemsi Bayraktar, Akyazı kaymakamı Erdoğan Beypınar, Akyazı belediye başkan yardımcısı Ayhan Balcı, SGK Sakarya İl başkanı Nurten Canbaşoğlu, SGK Akyazı merkez müdürü Bülent Turan, Oda başkanları,siyasi parti ilçe başkanları, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Editör: TE Bilişim