REFERANDUM SÜRECİ

Toplantının Divan Kurulu Nail Kahveci, Hümeyra Hikmet Saygıdeğer, Sait Beşir, Mehmet Öztürk ve Yusuf Çokal’dan oluşurken toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan başkanlığını yapan Kahveci, gündemi okuduktan sonra bir konuşma yaparak, çalışmaları değerlendirdi ve Referandum sürecinde yapılan çalışmalar ve alınan sonuçtan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

KADINLARIN FAALİYETİ

Kahvecinin ardından sırasıyla AKP İstanbul milletvekili Muhammet Çetin selamlama konuşması yaparak, toplantının hayırlı olmasını diledi. Daha sonra Yalova’ya hareket etmek üzere toplantıdan ayrıldı. AKP Akyazı kadın kolları başkanı Hümeyra Hikmet Saygıdeğer söz alarak kadın kollarının yaptığı çalışmalardan söz etti.

OKUL YAPTIRACAĞIZ

Kuzuluk Belde Belediye Başkanı Bilal Soykan yaptığı konuşmada şunları söyledi, ‘Valilik ile imzalanan protokol gereği Kuzuluk’a okul yaptıracağız. İhalesinde ufak bir sorun çıktı. 2 ay içerisinde tekrar ihalesi yapılarak çalışmalara başlanacak. Ayrıca top sahası çalışmalarımız devam ediyor. Onu da dönem süresi sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz’

EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Kürsüye gelen Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, ‘Eğitime yönelik önemli çalışmalarımız oldu. İmam Hatip Lisesi için 10 dönüm, sağlık meslek lisesi için 10 dönüm, kız meslek ve ticaret meslek liseleri 30 dönüm yer tahsisi yapıldı. Kuran kursu için tahsis yapmıştık o da tamamlanmak üzere. 6 bin öğrenci ücretsiz sınava girerek başarılı olanlar ücretsiz dershane eğitimi ve çeşitli hediyeler kazandı’ diyerek eğitime verdikleri desteği gözler önüne serdi.

BALLIKAYA BARAJI

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu şunları söyledi, ‘Geçtiğimiz gün Orman ve Su işleri Bakanımız şehrimize geldi ve birçok temel atma ve açılış merasimini birlikte gerçekleştirdik. Bunlardan biri de Akyazı Ballıkaya barajı. Bu baraj tamamlandığında ne kadar değerli bir proje olacağını daha iyi anlayacağız. Sakarya’mıza ve bölgeye hayırlı olur. Önemli bir sürece giriyoruz. Seçimleri kanmaktan ziyade oy oranımızı arttırmamız gerekiyor’

BENİ DE FİŞLEMİŞLER

Milletvekili Ali İhsan Yavuz ise, ‘Geçmişte bir şeyin hayalini kurduk. O demokrasi hayaliydi. Gerçekten daha güçlü daha özgür bir süreç bizi bekliyor mu göreceğiz. Geçmişte başbakanımız okuduğu bir şiir yüzünden 4 ay hapis yattı. Milletvekili hatta muhtar bile olamayacağı söyleniyordu. Bugün ise başbakanımız. 2003’te hepimizi fişlemişler. Beni Akyazı Tevhid Cemaati üyesi olarak fişlemişler. Bir şekilde Akyazı ile bağımız olmuş oldu. Anlamadım. Çoğu kişiyi rast gele fişlediler’ dedi.

300 BİN SURİYELİ VAR

Milletvekili Ayhan Sefer Üstün şöyle konuştu, ‘Günümüzde artık insana yatırım yapılıyor. Bunun en güzel örneği evsiz çocuklar sivilci evlere alınıyor. 5 çocuğu 3 abla düşecek şekilde bakımları yapılıyor. Kimsesiz çocuklar sahipsiz bırakılmıyor. Geçenlerde 10 bin kişinin bulunduğu Suriye kampına gittim. Oralarda insanlar en güzel şekilde ağırlanıyor. 200 bine yakın kamplarda, 100 bine yakın evlerde olmak üzere 300 bin üzerinde Suriyeli Türkiye’de bulunuyor. Bunların bakımını yapmak güç ister. Hükümetimizin gücü buradan belli oluyor’

DAĞLARA DENİZ GELİYOR

Milletvekili Hasan Ali Çelik, ‘Akyazı Ballıkaya barajı, 3 kilometre uzunluğunda, 100 metre derinliğinde olacak. Bu bir deniz. Dağların arasına deniz getiriyoruz. Bu proje bölgeye çok büyük yarar sağlayacaktır. Bu proje gerçekleşirken bölgedeki vatandaşlarımız da mağdur olmamaları için çok çalışıyoruz’ diye konuştu.

CANINI DİŞİNE TAKIP

İl Başkanı Recep Uncuoğlu kısa konuşmasında şunları söyledi, ‘Ak Parti hükümeti kurulduğu günden bugüne milletin yüzünü ağartıyor, siyaseti temize çekiyor, Ak Partiyle olmaz diye bir şeyin olmayacağını biliyoruz, neden? Çünkü bu yola kefeniyle baş koymuş bir başbakanımız var. Bu yolda canını dişine takıp çalışıyor’

YAPILAN HİZMETLER

Yapılan konuşmalarda Hükümetin icraatları ve ilimizde yapılan hizmetler hakkında bilgiler verildi. Sakarya’ya yapılan hizmetlerin, Cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetlere daha fazla olduğu ifade edilirken, 1930’lu yıllarda başlamış olan bazı hizmetlerin bile bu hükümet döneminde tamamlandığına dikkat çekildi. Konuşmalarda ayrıca Akyazı ilçesinin her dönemde hükümete ve AKP’ye destek veren bir ilçe olduğunun altı çizildi. 

Editör: TE Bilişim