Akıllı Şehir Sakarya Proje Ekibi ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu, “Sakarya’yı doğasıyla, yapısıyla, kültürel ve sosyal etkinlikleriyle yaşanabilir bir şehir olarak inşa etmenin yanı sıra teknoloji ile barışık ve en son teknolojik imkânlardan faydalanan akıllı bir şehir haline getirmek için de var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akıllı Şehir Sakarya Proje Ekibi ile Afet Koordinasyon Merkezi’nde bulunan toplantı salonunda bir araya geldi. Görüşmede Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Veysel Çıplak ve Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık hazır bulundu. Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, gerçekleştirdikleri çalışmalar ve Akıllı Şehir uygulamaları ile ilgili Başkan Toçoğlu’na bilgiler verdi.

Akıllı şehir Sakarya

Sakarya’nın her geçen yıl daha çok geliştiğinin altını çizen Başkan Toçoğlu, “Sanayide, tarımda, turizmde her geçen yıl önemli ölçüde bir gelişim sağlıyoruz. Bir cazibe merkezi haline gelen ve nüfusu sürekli artış gösteren şehrimizde kültürel etkinlikler, ulaşımda yeni çözümler, yeşil alanların artırılması, sosyal alanda yapılan yatırımlarda artış gösteriyor ve nitelikli hale geliyor. Bunların yanında akıllı uygulamaları da devreye alıyoruz. SAYPORT, SAKUS, akıllı durak uygulamalarımız, şehrimizin belirli noktalarından sunmuş olduğumuz kablosuz internet hizmeti, engelli şarj istasyonları bunlardan bazıları. Akıllı uygulamaları şehrimize kazandırmaya devam edeceğiz. Sakarya’yı doğasıyla, yapısıyla, kültürel ve sosyal etkinlikleriyle yaşanabilir bir şehir olarak inşa etmenin yanı sıra teknoloji ile barışık ve en son teknolojik imkânlardan faydalanan akıllı bir şehir haline getirmek için de var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim