Acil’e müracaat eden hastaların büyük çoğunluğunun soğuk algınlığı ve grip şikayetinin olması dikkat çekti.Acilde görev yapan nöbetçi doktor, hemşire, hasta bakıcı ve sağlık personeli gün boyu yoğun bir tempo ile çalışırken, hastalar ise yine Pamukova İlçe hastanesinde mesai saatleri dışında teknik personel yetersizliğinden “Röntgen” çekilememesinden şikayetçi oldular. 

 AMAN DİKKAT

Poliklinik sayılarının da artış gösterdiği son günlerde üst solunum yolları ve gribal enfeksiyon nedeniyle hasta yoğunluğunun maksimum düzeyde arttığı ifade edildi. Sağlık Bakanlığı’nın resmi web sitesinde ise gribe yakalanmamak için dikkat edilen hususlar şöyle ifade edildi: Sabun ve su ile ellerinizi sık sık yıkayınız. Bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere kirli ellerle temas etmekten kaçınınız. Yüzeyleri sık sık temizleyiniz.

ÖNERİ

Yeterli ve dengeli besleniniz. Hasta kişiler ile yakın temastan kaçınınız. Kapalı ve kalabalık ortamları sık sık havalandırınız. Herhangi bir risk grubunda iseniz grip aşısı yaptırınız. içerisinde bulunduğumuz hafta itibariyle (Ocak ayının ilk haftası) halen grip aşısı yaptırılması mümkündür ve risk gruplarının grip aşısı reçete edildiğinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmaktadır.

Editör: TE Bilişim