KARARINIZA SAYGILIYIZ
Abhazya Bağımsızlık Savaşı’nda kritik önemi olan ‘Doğu Yön Komutanlığı’ndaki üstün cesareti ve başarısıyla tanınan Mirap Kişmariya, 24 Ağustos 2014 Pazar günü gerçekleşecek olan Abhazya Cumhurbaşkanlığı seçimine iddialı giriyor


Abhazya Ulusal Savaşı’nda önemli rol üstlenen ve önümüzdeki pazar günü yapılacak Abhazya Cumhurbaşkanlığı seçimine aday olarak katılan Mirap Kişmarya, Türkiye ve Türkiye’de en çok Abhaz’ın yaşadığı Sakaryalı soydaşlarına mesaj gönderdi. Halen Savunma Bakanı olarak görev yapan Kişmarya adına Türkiye’ye gelen heyet başkanı Nadar Pliya, Bizim Sakarya gazetesine yaptığı ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. Eski Kültür Bakanı Pliya, seçimlere 4 adayın katıldığını ve her birinin ülkesinin yetiştirdiği saygın devlet adamı olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

ÖZGÜRLÜK VURGUSU
“Kişmariya Türkiye’de yaşayan kardeşlerimize özellikle şu mesajı iletmemizi söyledi: Halkımız bizi seçmezse olmaz demiyoruz. Abhazlar tarihin zulmüne boyuna eğmemiş, özgürlükleri için en ağır bedeli ödemiş bir halktır. Özgürlüğün bilincinde halkımız özgür iradeleriyle bir tercihte bulunacaklardır. Abhazya’nın demokratik yaşamına katkıda bulunan, ülke yönetimine talip olan dört adaydan biriyim. Takdir halkımızın olacaktır.”

TÜRKİYE SAYGIDEĞER BİR ÜLKE
Tarihin zulmü sonucu Abhaz ulusunun Abhazya’da kalanlar ve diasporada yaşayanlar olarak ikiye ayrıldığını belirten Nadar Pliya, “Ancak ne olursa olsun kaderimiz ortaktır. Bu acılı süreçte hem Abhazya hem de diasporamız ülkemizi korumak ve özlemle geçti. Bu zaman diliminde Türkiye soydaşlarımıza kucak açtı. O nedenle her Abhaz için Türkiye büyük ülkedir ve çok saygıdeğerdir. Bugün bağımsız bir ülkemiz var. Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın soydaşlarımızın Abhazya’nın söz, karar ve yönetim mekanizmalarında yer alması olmazsa olmaz bir haktır. Adayımız Mirap Kişmariya’nın birinci önceliği de bu konudur. Diaspora ile kurulan köprünün daha işler ve sağlamlaşması için iç ve dış güvenliği tam sağlanmış, hukukun işlediği bir Abhazya yaratmaktır” dedi.

DEMOKRASİ ŞÖLENİ
Bizim Sakarya Gazetesi’ne yapılan ziyarette heyet içinde yer alan ve Abhazya Seçim Komitesi Üyesi Zurik Yasenoviç ise şunları ifade etti: “Cumhurbaşkanlığı seçimleri için İstanbul / Kadıköy ilçesinde sandık kurduk. Türkiye’de yaşayan soydaşlarımızın iradesi ülkemiz için çok önemli. Şeffaf bir seçim yaparak tüm dünyaya ülkemizin demokratik anlayışını göstermek istiyoruz. Seçimlerin şölen havasında geçmesi bize gurur veriyor. Dört adaydan bir Cumhurbaşkanı seçilecek; ama kazanan Abhazya olacaktır. “

Editör: TE Bilişim