Geyve’de muhtarlarla bir araya gelen Başkan Toçoğlu, “Geyve’nin 33 mahallesine 45 milyon liralık dev bir yatırım yapıyoruz. Yatırımımızla 750 metre yükseklikteki mahallelerimize birinci sınıf içmesuyu ulaştıracağız. Bu projede temelimizi 12 Nisan Çarşamba günü atıyoruz” derken; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, “Bizim yeniden bir büyüme ve kalkınma harekâtı başlatarak güçlü Türkiye’yi yeniden kalkındırmamız lazım” dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Geyve’de görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. İlhan Tan Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Genel Sekreter Yardımcıları Zafer Poyraz ve Ayhan Kardan, Geyve Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Pınar, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ile çok sayıda muhtar katıldı. Programda 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum değerlendirilirken; muhtarlar istek ve taleplerini ilettiler.

 

Türkiye daha hızlı kararlar alabilecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli; “Muhtarlarımız haklı olarak temsil ettikleri vatandaşların talep ve isteklerini iletiyorlar. Gecikme olsa da unutulduğunu zannetmeyin. İnanın bürokrasi ile çok uğraşıyoruz. Yeni sistem ile Türkiye daha hızlı karar alabilecek, sorunlar daha hızlı çözülebilecek. Son iki üç yıldır patinaj yapmaya başladık. Büyüyemiyoruz. Bizim yeniden bir büyüme ve kalkınma harekâtı başlatarak güçlü Türkiye’yi yeniden kalkındırmamız lazım. Bizde bu kalkınmayı sağlayacak her şey var. Önümüzdeki tercih imkanını bunları göz önünde bulundurarak değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.

 

Gerekli planlamaları yaptık

Bir yandan işlerimizi yaparken bir yandan da ülkemizin önünü açacak 16 Nisan’daki referandum çalışmaları ile ilgili istişarelerde bulunduklarını söyleyen Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak muhtarlarımızla çok yakın ilişkiler içerisindeyiz. Kırsalda yaşanan yol ve su sorunları bizim önceliklerimiz arasında. Bunların planlamasını yapmış durumdayız. Öncelikli yapılması gereken güzergahlardan başlayarak tüm grup yollarımızı asfalta kavuşturmuş olacağız.”

 

Doğançay Köprüsü yenilenecek

Grup yollarını bir program dâhilinde yaptıklarını belirten Başkan Toçoğlu, “2019’a kadar grup yollarımızı tamamlamış olacağız. Muhtarlar Derneği Başkanımız ve sizlerle bir öncelik sırası belirleyip en acil olanları asfaltla buluşturacağız. Doğançay Köprüsünü de yenileyerek ulaşımı sağlıklı ve güvenli hale getireceğiz. Şehrimizde 663 tane mahallemiz var. Hepsine elimizden geldiğince ulaşmaya ve eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz ve çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

12 Nisan Çarşamba günü temeli atılıyor

“Geyve ilçemiz için şimdi de çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Taraklı ilçemizle beraber Geyve’nin 33 mahallesine 45 milyon liralık dev bir yatırım yapıyoruz. İki ilçemizin yüksek kesimlerinde yer alan mahallelerimizi daha sağlıklı ve bol içmesuyu ile buluşturuyoruz. Bölge için 165 kilometre içmesuyu hattı ve 8 adet entegre içmesuyu deposu inşa edeceğiz. Yatırımımızla 750 metre yükseklikteki mahallelerimize birinci sınıf içmesuyu ulaştıracağız. Bu projemizin temelini de 12 Nisan Çarşamba günü atıyoruz.”

 

 

Alnımızın akıyla çıkacağız

Büyükşehir Belediyesi tarafından muhtarlarla gerçekleştirilen toplantıların çoğuna katıldığını dile getiren AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Aşağı yukarı ilçelerimizde karşılaştığımız talepler aynı. 15 Temmuz’da biliyorsunuz belediyelerimiz şartlar gereği iş yapamadı. Genel seçime gitmiş olsak herkes siyasi görüşü doğrultusunda oy verebilir. Ama şu anda bir sistem değişikliği söz konusu. Kararları hızlandıracak, devletimizi rahatlatacak bir değişiklik olacak. Türkiye’de böyle bir değişikliğin ihtiyaç olduğunu istisnasız herkes söylüyor. Bu değişiklik yüzde 60 üzeri çıkarsa dış dünyanın pozisyonu da ona göre belirlenecek ve ülkemiz rahatlayacak. Biz Sakarya olarak iyiyiz. Türkiye’de hedef yüzde 60 ise bizde yüzde 75’tir. Sakarya olarak çok çalışacak ve alnımızın akıyla çıkacağız” şeklinde konuştu.

 

Su sorunumuz çözülecek

Geyve Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Pınar; “Bizim çocukluğumuzda yol, su, elektrik yani kısa adı YSE olan bir kuruluş vardı. Ama şimdi o kuruluşun yerini Büyükşehir Belediyesi aldı. Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun anlattığı gibi su sorunumuz çözülecek. Elektriğimiz çok sıkıntılı değil. Bununla ilgili talepleri muhtarlarımızdan aldık ve SEDAŞ’a ilettik. En büyük sıkıntımız yollarımız. Bu durumu ilgililere anlattık. Kendileri 2019’a kadar halledeceklerini söylediler. Burada bizlerinde sabırlı olması gerekiyor.”

Editör: TE Bilişim