2016 yılını ‘hizmet yılı’ olarak tamamlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Toçoğlu, yeni yıl hedefine ilişkin, “Bizim için başarı projelerin daima üstüne yenilerini koymaktan geçer. 2016 her alanda bir başarı yılı oldu. Şimdi önümüze bakıp, yeni yılda yeni hedeflere odaklanma zamanı. Daha fazla çalışacağız. Daha fazla üreteceğiz. Sakarya yeni yılda daha da iyilerini elde etmeye devam edecek” dedi.

Şehir bu yatırımları çok sevecek

Devam eden yapı projelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrimizin marka değerini arttıracak en önemli projelerden biri olan Uzunçarşı’da yenileme çalışmalarımız etap etap hayata geçiriliyor. İlçelere yeni sosyal projeler kazandırmak adına da inşa işlemlerimiz kesintisiz sürüyor. Sapanca Kültür Merkezi, Maltepe Park, Kocaali Kültür Merkezi ve Karasu Sosyal Tesisi için ekiplerimiz sahada gerekli işlemleri yapıyorlar. Daha yaşanabilir, daha güzel bir şehir hedefiyle 16 ilçede yeni yatırımları hayata geçiriyoruz. Diğer yandan şehrimizin en önemli zenginlik kaynağı olan yerel kültür derneklerine de yeni hizmet binaları kazandırıyoruz. Yeni yılda bu alandaki projelerimiz artarak devam edecek” dedi.

 

Yapı projelerinde büyük artış

Toçoğlu, “Yapı projelerimiz arasında engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak yeniliklerimiz de var. Engelsiz Yaşam Merkezi bunlardan biri. İnşallah yapım işlemleri devam eden bu merkezimizle hem engelli kardeşlerimiz hem de onların aileleri için yerinde ve gerekli bir adım atmış olacağız. Gazi ve Şehitler Lokal Binasında da inşa işlemleri sürüyor. Bölge Hali konusunda da Arifiye Kirazca’da hummalı yapım çalışmalarımız söz konusu. Bu merkez sadece şehrimize değil bu bölgeye hizmet sunacak. Kültür sanat yapıları arasında önemli bir yeri olacak Alicanlar Konağı için de proje hazırlıklarımız son sürat devam ediyor” şeklinde konuştu.

Ulaşıma Büyükşehir güvencesi

Ulaşım alanında devam eden yatırımlara da değinen Başkan Zeki Toçoğlu, “Ulaşımda yeni duble yollar, köprüler, alternatif güzergahlar, toplu taşımaya standart getiren hamleler, yeni kavşaklar, düzenlemeler, denetim ve kontrol sistemleri kurduk, inşa ettik. Hızırilyas-Beşköprü arasında hizmet sunacak şehre yeni giriş kapısında çalışmalarımız devam ediyor. 15 Temmuz Bulvarının sonundan inşa edeceğimiz yeni köprü ve köprüye bağlı hayata geçireceğimiz duble yolda da hazırlıklarımız son aşamada. Katlı Otopark projemizde artık sona çok yakınız. Hülasa ulaşıma komple bir bakış açısı getirdik. Birbirinden önemli projeleri geride bıraktığımız yıl hayata geçirdik. Yeni yılda inşallah üzerine koyarak bu alandaki yatırımlarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeni yaşam alanlarında buluşuyoruz

Yeni yaşam alanları konusuna ayrı bir başlık açan Toçoğlu, “Akyazı Karacasu Park ve SGM, Karasu Sahil Park Projesi ve Mavi Bayrak ve Mithatpaşa’da Vagon Park gibi projeleri tamamladık. Pamukova Esentepe Park ve Sosyal Tesis Projesi, Camili MYO Park Projesi, Hendek Park Projesi, Kaynarca Kadınlar Plajı Sahil Düzenlemesi, Kocaali Kadınlar Plajı Sahil Düzenlemesi ve Arifiye Park Projesinde gerek hazırlık gerek inşa çalışmalarımız devam ediyor. Belediyeciliği hayatı daha da güzelleştirmek olarak özümsemiş durumdayız. Yeni buluşma noktaları, insanımızı birbirine yaklaştıracak sosyal donatısı yüksek bölgeleri 16 ilçemize hediye etmeye devam edeceğiz” dedi.

Anadolu’nun kültür sanat başkenti

Kültür-sanat alanında rüştünü ispatlamış bir yerel yönetim olduklarını söyleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “Kültür-sanat alanında şehirde başlattığımız zengin içerikler ve bu içeriğe ev sahipliği yapacak yapıları hayata geçirdik, geçiriyoruz. Kongre Merkeziyle inşallah bu alandaki yatırımlara imzamızı atmış olacağız. Her ay düzenli gerçekleştirdiğimiz kültür-sanat etkinlikleri, Büyükşehir Akademi, Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi, SAMEK’ler ve daha birçok başlıkla iddia ediyoruz: Sakaryamız Anadolu’nun kültür sanat başkentidir. Kültür-sanat olmadan gelişmek, ilerlemek mümkün olmadığı gibi; hiçbir yeniliğin altını doldurmak da söz konusu olamaz. Şiarımız bellidir: Daima bu alana yoğunlaşacak ve yenilikçi işleri hemşerilerimizin kullanımlarına sunacağız” yorumunda bulundu.

Spor şehri Sakarya

Spor alanında 2017 yılına dair hedeflerini de paylaşan Toçoğlu, “Sakarya aynı zamanda bir spor şehridir. Biz bu şehrin potansiyelini çok iyi biliyor ve buna göre hareket ediyoruz. Yeni sentetik sahalar, spor yapılabilecek alanlar, amatör spora dönük destekler, altyapı çalışmaları, sporun her başlığına dönük eğitimler tüm bunlar şehrimizin bu zenginliğiyle yakından ilgilidir. Yeni sporcular yetiştirmek adına yeni adımlar atarken; hakemlerimiz, spor adamlarımız, spor yöneticilerimiz için de temel gerekliliklere, hizmet binalarına adını yazdıran bir kurumuz. Profesyonel bir yaklaşımla tesisleşmenin başarı getireceğine inanıyoruz. Dileğimiz odur ki; inşallah yeni yılda da benzer yatırımlarımız artarak devam edecek” dedi.

2023 hedefi 1,6 milyar

SASKİ’nin devam eden projelerine de değinen Başkan Toçoğlu, “Tüm ilçelerimizi sağlam ve modern altyapı ile buluşturmak adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Şehrimizin altyapısı için 2023 yılına kadar şehir genelinde 1,6 Milyar TL’yi aşan yatırım yapacağız. Sapanca Gölümüze alternatif olacak Akçay Barajımız da hızla yükseliyor. Akçay Barajımız devreye alındığında hem şehrimiz için yaklaşık 40 milyon metreküplük alternatif kaynak oluşturmuş olacağız hem de enerji üretim kapasitemizi iki katına çıkaracağız. Karasu ve Kocaali ilçelerimize hizmet sunacak olan Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisimizde de sona yaklaştık. Kocaali’de 121 kilometrelik kanalizasyon hattı tamamlanırken Atıksu Arıtma Tesisi ise hızla yükseliyor” şeklinde konuştu.

16 ilçeye milyonlarca liralık yatırım

Toçoğlu, “Şehrimizin kuzeyinden güneyine doğusundan batısına en ileri teknolojiye sahip modern içmesuyu ve atıksu arıtma tesisleri inşa ediyoruz. 100 milyonu bulan yeni yatırımla Erenler ve Serdivan’ın tüm içmesuyu altyapısını yeniliyoruz. Karasu ve Kocaali İçmesuyu Proje’mizde önemli aşamalar kat ettik.  Ferizli ve Söğütlü’de kanalizasyon hatları inşa ederken Söğütlü’ye yeni içmesuyu hattı da kazandırıyoruz. Sapanca’nın suyunu Kaynarca’nın 41 mahallesine daha ulaştıracak projede yüzde 50 seviyesine ulaştık. Karapürçek ilçemizin içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısını kapsayan projede inşallah çalışmalara kısa süre içerisinde başlayacağız. Ayrıca Karapürçek Kanlıçay Arıtma Tesisimizi de yeniliyoruz” dedi.

2016 ‘Başarı Yılı’ oldu

Toçoğlu değerlendirmelerine şu şekilde son verdi; “Bizim için başarı projelerin daima üstüne yenilerini koymaktan geçer. 2016 her alanda bir başarı yılı oldu. Şimdi önümüze bakıp, yeni yılda yeni hedeflere odaklanma zamanı. Daha fazla çalışacağız. Daha fazla üreteceğiz. Sakarya yeni yılda daha da iyilerini elde etmeye devam edecek. Büyük badireleri birlikte atlattık. Birlik ve beraberliği biran olsun bırakmadık. Bu beraberlik Sakarya’ya, Türkiye’ye kazandırdı. Birlik ve beraberliğin her daim egemen olduğu, acıların son bulduğu, medeniyet yarışına Türkiye’nin damga vurduğu bir 2017 yılı olmasını diliyoruz. Yeni yılda tüm hemşerilerimize sağlık ve mutluluk temenni ediyoruz. Yeni yıl hepimize hayırlar getirsin.”

Editör: TE Bilişim