TARAMA VE EĞİTİM

Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı çalışmaları kapsamında, müdürlüğe bağlı Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından ilimizde bulunan 16 bin öğrenciye ağız ve diş sağlığı taraması yapılırken 25 bin öğrenciye de ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, Sakarya’da bulunan ilkokul ve ortaokullardaki öğrencilere yönelik bilgilendirme ve eğitim amacıyla ağız ve diş sağlığı eğitimleri verdiklerini bunun yanı sıra ağız ve diş sağlığı taramaları da yaptıklarını söyledi. Erdoğan, tarama sonucunda gerekli görülen çocukların tedavi amacıyla sağlık kuruluşlarına yönlendirildiğini de sözlerine ekledi.

TÜM İLÇELERDE

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Sakarya il merkezi ve ilçelerinde toplam 16 bin öğrencinin ağız ve diş sağlığı taraması yapıldığını anlatan Erdoğan, “Bugüne kadar 25 bin öğrenciye ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi. Tüm ilçelerde yapılması planlanan ağız ve diş sağlığı eğitim ve taramalarına hali hazırda devam etmektedir. Öğrencilere diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak amacıyla, İl Özel İdaresi tarafından müdürlüğümüze ayrılan ödenek ile 15 bin adet diş fırçası ve 15 bin adet diş macununu satın alınarak bu diş macunu ve diş fırçaları eğitim ve taramalar sırasında öğrencilere dağıtılacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim