Sakarya’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrasında Prof. Dr. Haluk Selvi ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yağmur Ersoy il genelinde yaşanan olayları kaleme alarak ’15 Temmuz’da Sakarya’da olaylar ve tanıklar’ isimli kitabı oluşturdu. Kitap içinde 15 Temmuz gecesi Sakarya Valiliğinde vurularak gazi olan, belediye başkanları, milletvekilleri ve valinin duyguları yer verildi.

KATILANLAR

Kitabın bitmesi sonrasında Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde kitabın tanıtım etkinliği gerçekleşti. Programa Vali Hüseyin Avni Coş, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ve davetliler katıldı.

KRİTİK OLAY

15 Temmuz darbe teşebbüsü belgeseliyle başlayan program sonrasında kitabın yazarı Prof. Dr. Haluk Selvi yaptığı konuşmada, “Bir tarihçi olarak 15 Temmuz’u değerlendirdiğimizde, Türkiye açısından kritik olayların yaşandığı bir dönüm noktası oldu. Hem şehrimiz hem de ülkemiz açısından. Bu düşünce ile yola çıktık ve planlama yaptık. Şehrin tarihini, kültürünü ortaya koymak gerekiyordu. Bu zamana kadar yapılan darbeleri ve şehrimiz üzerindeki etkisini ele aldık. 15 Temmuz gerçekten bu konuda bize bir alt yapı hazırlıyordu. O gün yaşananlar belgeleriyle ortaya konulmalıydı” dedi.

AYDINLATMAK

SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas ise yaptığı konuşmada şunları söyledi, “İzlediğimiz belgeler gerçekten güzel oldu. Çok şeyler söyleniyor ama bu tür yapılan çalışmalar daha sonraki gerçeğin gösterilmesinde aydınlatılmasında çok katkı sağladığını biliyoruz. Bu yüzden hocalarımı kutluyorum. Üniversitelerimiz bu tür çalışmaları her zaman desteklemektedir” Ahmet KAYA

Editör: TE Bilişim