Erenler’de yenisi yapılmak üzere yıkım kararı alınan Ali Dilmen Ortaokulu öğrencileri, Yücel Ballık Ortaokuluna nakledildi ve misafir öğrenci olarak eğitimlerine başladı. Ancak hem taşınan öğrencilerin, hem ev sahibi okulun öğrencilerinin velileri bu durumdan memnun değil. Ali Dilmen Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Neslihan Gençoğlu, yaşanan süreci Bizim Sakarya Gazetesi’ne anlatı. Başkan Gençoğlu, şunları söyledi: “Okulumuzun hasarlıydı, yıkılma kararı alındındı, yakın okul yeri olarak bizlere ‘Yücel Ballık Ortaokulu’na gidilecek’ dendi, süreç öyle başladı. Süreç çocuklar için de veliler için de zor oldu. 800 öğrenci bu okula geliyor.

Bunun en az 600’ü servis kullanıyor. Çocukların okula giriş ve çıkışında okul sokağında yoğunluk yaşanıyor. Keşke bu süreç yaz tatilinde olsaydı ama demek ki onarım ihale tarihleri uygun olmuyor ki böyle arada bir karar alındı diye düşünüyorum. 4 ay bu şekilde sıkıntı çekilecek, bizlere yeni dönemde Yunus Çiloğlu Okulu binası onarılarak, Ali Dilmen’in oraya yerleştirileceği söylendi. Yeni eğitim öğretim yılında, umarım bir erteleme olmaz; Ali Dilmen kendi okul binasında tam gün eğitimine devam edecek.”

"SIKINTILI EĞİTİM DÖNEMİ"

Yücel Ballık Ortaokulu velilerinden adının gizlenmesini isteyen B.A. da,  “Okulumuzun 900’ü aşkın öğrencisi var. Yeni öğrencilerin gelmesiyle gün boyu eğitimden yarım gün eğitime geçildi” dedi. Okul Aile Birliği’nin bu duruma müdahale etme hakkının bulunmadığına işaret eden B.A, “Yukarıdan karar verdiler, öğrenciler geldi. 4 aylık süre
içinde misafir öğrenci olarak okulumuzda eğitim görecekler, bizim öğrencilerimiz tam gün eğitim görüyorlardı. Şimdi yarım günlük eğitim görüyorlar Her gün yarım gün eğitimde kayıpları var. Uzun teneffüsler kalktı ,10 dakikaya düştü” diye şikayetlerini sıraladı. B.A. şöyle devam etti: “Bizim öğrencilerimizin satranç oyunları, zekâ oyunları oynuyor, sportif faaliyetlerde bulunuyordu. Misafir öğrencilerin gelmesinden dolayı hepsi durdu. Spor salonu kullanımında zaman zaman sıkıntı yaşanıyor. Okulumuzun 4 hizmetlisi var, Ali Dilmen Okulunun da 1 hizmetlisi. Dolaysıyla bizim görevlilerimiz onların sınıarını temizlemek durumunda kalıyor.  8’inci sınıf öğrencileri LGS’ye hazırlanıyor. Bütün etüt çalışmaları alt üst oldu. Yarı dönemde yaşanan bu gelişmenin çocuklarımızın başarı seviyesini etkileyeceğinden endişe duyuyoruz.”

Editör: TE Bilişim