Sarıkamış şehitleri anısına yapılacak yürüyüşe katılmak için toplanan Akyazılılar, sabah namazını Akyazı Gazi Süleymanpaşa Camiinde kıldıktan sonra Akyazı Belediyesi tarafından camii çıkışında kendilerine ikram edilen, Sarıkamış şehitlerinin şehadet şerbetini tatmadan önce yedikleri son sıcak yemek olan buğday çorbası, hoşaf ve buğday ekmeğini yedi. Daha sonra belediye önünden araçlarla yürüyüşün başlayacağı Kuzuluk Fatih Camii önüne geldiler.

Kaymakamlık ve Belediye’den özel hediye

Akyazı Belediyesi’nden yürüyüşe katılan tüm vatandaşlara günün anlam ve önemine özel, yürüyüşün bir hatırası olması açısından atkı ve bere hediye edildi. Akyazı Kaymakamlığı da vatandaşlara bayrak dağıtıldı. Hediye dağıtımının ardından yürüyüş başladı.

Yürüyüşe Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Aksakal, Akyazı İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Bedir, Akyazı Garnizon Komutanı Mustafa Hekimoğlu, Akyazı İlçe Müftüsü İzzet Şener, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Akyazı Gençlik ve Spor Müdür Adem Altun, Akyazı S.A.B.A.H Derneği, Kuzuluk Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Çakmakçı, dernek üyeleri, belediye ve kaymakamlık personeli, Akyazı Orman İşletmesi personeli, Sağlık personeli, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.Yürüyüş boyunca çevre emniyeti ve sağlık tedbirleri aksamaması açısından Ambulans ekibi ve Jandarma ekipleri de yürüyüş boyunca hazır bulundular.

Aksartepe zirvesine yolun tüm zorluklarına rağmen yürüyerek varan Akyazılılar, Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir’e eşlik ederek, Sarıkamış Şehitlerine dua ettiler.

“ Şehitlerimizi Asla unutmadık unutmayacağız”

Kaymakam Ömer Kalaylı, Aksartepe zirvesinde yürüyüşe katılanlara hitaben yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“1914 yılında bu vatanı işgal edenlere dur demek ve işgali sonlandırmak için Kars’a yürüyen askerlerimizden 90 bini donarak şehadet mertebesine ulaştı. 15 Temmuz’da da bu vatana işgal girişiminde bulunanlara dur demek için şehit olan vatandaşlarımız gibi. Ne Sarıkamış şehitlerimizi nede 15 Temmuz Şehitlerimizi asla unuttuk, onları unutmayacağız. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun.”

Konuşmaların ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi. Yürüyüşe katılanlar, Akyazı Belediyesi’ne ait araçlarla ilçe merkezine döndü.

Editör: TE Bilişim