Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, A Haber Canlı yayınında Sakarya’da sürdürülen Demokrasi nöbetlerini değerlendirdi. Sakarya Demokrasi Meydanı’ndan tüm Türkiye’yi selamlayan Başkan Toçoğlu, “Fetullahçı çetenin ülkemizde gerçekleştirmeye kalkıştığı darbe girişiminde Sakaryalıların direniş gösterdiği meydandayız. Hamdolsun programlarımızın 3. akşamında da önemli bir kalabalık Demokrasi Meydanı’nda” diye konuştu.

Direniş her zaman sürecek

Başkan Toçoğlu, “Darbenin üzerinden 1 yıllık bir süre geçti. Hemşerilerimiz işin ciddiyetinin farkında. Hain darbecilere geçit vermeyeceğimizi, hükümetimizin bu hainlerle sürdürdüğü mücadelede yanında olduğumuzu ve tüm gücümüzle desteklediğimizi gösteriyoruz. Bu meydanda tüm hemşerilerimizle birlikte darbeyi ve darbecileri bir kez daha lanetliyor, bu gibi ihanetlere her zaman direneceğimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Dik duruşumuz sürecek

Başkan Toçoğlu açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı; “Sakarya darbe akşamı en erken harekete geçen illerden birisi. Valilik binası işgal edilen tek il, bizim ilimiz. Takviye güçlerle birlikte valiliğimizi kurtardık ve direnişimizi sürdürdük. Bu direnişlerin çok önemli bir tarafı var: Hainlerden biri hiçbir şey olmamış gibi mahkemeye kahraman yazılı tişörtle çıktı. Bu hainler cesaret göstergeleri yaparak içerideki yandaşlarına güç vermeye çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi zalime merhamet, mazluma ihanettir. Biz bu meydanlarda Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla dik durmaya devam edeceğiz. Dün olduğu gibi yarın da hainlere geçit vermeyeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim