Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehir genelinde atıksu altyapısını genişletmeye yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Adapazarı’nın Süleymanbey, Bağlar ve Köprübaşı Mahalleleri kanalizasyon altyapısıyla buluşuyor. Bölgede yoğun bir şekilde devam eden çalışmaların en kısa süre içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

1 paket terfinin montajı tamam

Çalışmalara yönelik olarak SASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Şehrimizin çevresini ve su kaynaklarını korumaya yönelik çalışmalarımızla kanalizasyon ağımızı her geçen gün daha da genişletiyoruz. Adapazarı’nın Süleymanbey, Bağlar ve Köprübaşı Mahallelerine 8,2 milyonluk yatırımla 19 bin 950 metre uzunluğunda atıksu altyapısı inşa ediyoruz. Projemizde şu ana 9 bin metrelik hat tamamlanmış durumda. Toplamda 3 adet olacak paket terfilerden bir tanesinin montajı gerçekleştirildi. Diğer iki paket terfinin montajı önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Çalışmalar tamamlandığında bu üç mahalleden toplanan atıksular Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’nde dünya standartlarında arıtılacak” denildi.

Atıksu arıtma oranı artacak

Açıklamanın devamında, “Şu ana kadar şehrimizde 2 bin 750 kilometrenin üzerinde kanalizasyon hattı inşa ettik. Atıksu arıtma tesislerimizin sayısını 6’ya çıkardık. Taraklı Atıksu Arıtma Tesisi’nde inşa çalışmaları hızla sürüyor. Kaynarca Atıksu Arıtma Tesisi için hazırlıklarımız devam ediyor. Atıksu arıtım oranlarında Türkiye ortalamalarının üzerinde yer alıyoruz. Yeni kanalizasyon hatlarımız ve atıksu arıtma tesislerimizle bu oranı daha yukarılara taşıyacağız. Şehrimiz için çalışmalarımız aralık devam edecek” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim