Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), () - SAKARYA Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi (YADEM), 65 yaş üzeri yaşlıların neşe ve moral bulduğu yer haline geldi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi'nde 65 yaşın üzerindeki yaşlılar açılan kurslarda eğitim görerek, yapılan gezi ve etkinliklerde güzel vakit geçiriyor. Son olarak 90 kişilik kafileyle İstanbul gezisinin düzenlendiği merkez yaşlılara neşe ve moral kaynağı oluyor. YADEM sorumlusu Ömer Faruk Karataş kurulan merkezde yaşlılara ayrıca kişisel bakım, evde temizlik, psikolojik destek gibi kursların verildiğini kaydederek, "Yaşlı Destek Merkezimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sakarya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yapmış olduğu bir proje. Bu projede 65 yaş ve üzeri yaşlılarımız için kişisel bakım, evde temizlik, psikolojik destek, fizyoterapi ve hobi kurslarımızla hizmetler sunmaktayız. Hobi kurslarında teknoloji, bilgi, resim gibi sınıflarımızın yanında kulüplerimizde de yaşlılarımızın vakitlerini nitelikli bir şekilde geçirmelerini sağlıyoruz. Yaşlılarımızla birlikte İstanbul Panorama müzesine bir gezi düzenledik. Yaklaşık 90 yaşlımız ile birlikte İstanbul'a gittik. Yaşlılarımız çok memnun kaldılar. Bu hizmetlerin devam etmesini bekliyorlar. Bizlerde genç olarak onların hep yanındayız. Çok güzel ve verimli bir proje" dedi.

Vaktini bu merkezde değerlendiren Emine Solak, YADEM'e geldiği günden beri kendini zinde hissettiğini belirterek, "Çok güzel bir proje, çok hoşumuza gidiyor. Buraya geldiğimden beri kendimi zinde hissediyorum. Daha önce çok kiloluydum. Buraya gelince 9 kilo verdim. Fizik tedavi görüyorum. Spor yapıyorum. Teknoloji derslerine giriyorum. Hayatımda büyük değişiklikler oldu. En azından sıhhatim açısından. Burada psikoloğumuz var. Ondan çok fayda görüyorum. Her hafta kontrole geliyorum. 1 saat konuşuyoruz. Çok faydasını gördüm" diye konuştu.

Nafiye Koçman ise bu merkeze geldiğinde hayatının değiştiğini ifade ederek, "Bir aydır buradayım. Çok memnunum. Buraya gelince hayatım değişiyor. Çok neşeli oluyorum. Çünkü çok kapalı bir kişiydim. Yalnız yaşıyorum. İstanbul'a gittik Çok güzel geçti, çok beğendik. Ben 72 yaşındayım. Fiziğe gidiyorum. Faydasını da görüyorum. Psikoloğa gittim ve beni iyileştirdi. Şimdi çok iyiyim. Hepsi benim çocuklarım. Her yere götürüyorlar. Ben buraya geldiğim zaman kendimi çok özgür ve neşeli hissediyorum. Sosyal hayatımı çok etkiledi. Burada daha başka bir insan oluyorum. Bu durumum eve de yansıyor" dedi.

Kaynak: dha