Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılan Başkan Toçoğlu, “Yarınlarımızı inşa edecek olan gençlerimize her daim güveniyor ve inanıyoruz. İstiklal mücadelesinde milletimizin gösterdiği azim, kararlılık ve mücadele şuuruyla çok daha müreffeh bir Türkiye için gençlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi.

Programda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra Vali Hüseyin Avni Coş ve geniş bir il protokolü yer aldı. Aileler ve gençlerinde tribünleri doldurduğu etkinlikler şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Gerçekleştirilen protokol konuşmalarının ardından gençlik adına bir konuşma yapıldı ve bir öğrenci tarafından günün anlam ve önemini anlatan bir şiir okundu. Gençler tarafından sergilenen halk oyunları ve gösterilerin izleyenlerden büyük alkış aldığı törende milli sporcular için ödül töreni de düzenlendi. Program gençlik ve halk yürüyüşü ile son buldu.

Daha müreffeh bir Türkiye

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düşüncelerini paylaşan Başkan Toçoğlu, “Bugün Cumhuriyetimiz için çok önemli bir günün 98. yıldönümünü idrak ediyoruz. Tüm milletimiz için iftihar vesilesi olan bugünün gençlerimize armağan edilen bir bayram olması ise çok önemlidir. Vatanını, milletini seven, köklerinden gelen değerlere sahip çıkan ve bunlar için aklıyla, kalbiyle, bileğiyle mücadele eden bir gençlik hepimizin en büyük arzusudur. Yarınlarımızı inşa edecek olan gençlerimize her daim güveniyor ve inanıyoruz. İstiklal mücadelesinde milletimizin gösterdiği azim, kararlılık ve mücadele şuuruyla çok daha müreffeh bir Türkiye için gençlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim