Eşinden 7 yıl önce ayrılan, 7 ve 8 yaşlarındaki özel eğitim gören çocuklarıyla yaşayan Yonca Çile Varmazoğlu (26), geçen hafta meydana gelen yangında evlerinin kül olduğunu ve başlarını sokacak evleri olmadığını belirterek, Valilikten ve Cumhurbaşkanı’ndan yardım istedi. Korucuk Vakıfkent 3’te bodrum katında yaşayan ve yangından küçük oğlunu uyandırmasıyla kurtulan genç kadın olayda duman zehirlendiklerini belirterek, “Yoğun bakım servisinde tedavi gördükten sonra taburcu edildik. Daha sonra annemin evine sığındık” dedi.

Yonca Çile Varmazoğlu şöyle konuştu: “Biz gece uyuyorduk. Oğlum uyandı, ‘anne kalk evimiz yanıyor’ dedi. Saat sabah 05.00 civarıydı. Bende kalktım söndürmek için mücadele ettim ama söndüremedim. Perdelerim, koltuklarım, yata
ğım yanıyordu. Çocukları anneme gönderdim, ‘gidin anneannenizi kaldırın’ dedim. Evin içerisinde alevler daha da yükselmeye başladı. Bende kapıdan çıktım. 2 çocuğum var, eşimle 7 yıldır ayrıyız. Panik yaşadık. Yaralanmadım sadece hastanede kalp atışlarım durmuş, yoğun bakımda yattım. Dumandan etkilendim. Şimdi iyiyim ama gidecek başka bir yerim yok.

Ben buradan sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, yardım istiyorum, sayın büyüklerimden. Sayın Valim geçici bir süreliğine bize oturmak için evi vermişti. Ama evraklarını vermediler. Annemin evinde de kalmak istemiyorum. Psikolojim bozuldu.  Ben ev istiyorum. Buradan ev verilmesini istemiyorum. Başka bir semtten verilsin.” 

Editör: TE Bilişim