Sakarya’da yaşayan yabancı uyruklu sayısı 20 bine ulaştı. Toplam il nüfusunun yüzde 2’sini aşan bu oranın, yabancıların yaşamayı tercih ettiği Adapazarı’nda yüzde 10’a yaklaştığı tahmin ediliyor

Ülkelerindeki çatışmaların başlamasıyla birlikte 2012'den itibaren 3 milyon 424 bin 237 Suriyeli, göç ederek Türkiye'ye geldi. Göç İdaresi’nin verilerine göre Türkiye'ye gelen Suriyeliler'in yaklaşık 1.5 milyonu sınır kentleri; Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin'i tercih etti. Sakarya’ya gelenlerin sayısı 11 bin 953.

Verilere göre, Sakarya’da Suriyeliler dışında ikamet izni bulunan 8 bin 37 yabancı yaşıyor. İkamet izni bulanan yabancı uyrukluların varlı olanları Sapanca ve Serdivan gibi bölgelerde yaşamayı tercih ediyor. Varlıklı olmayanlar ile geçici barınma kapsamında Sakarya’ya gelen 11 bin 953 Suriyeli’nin önemli bölümü yaşamak için Adapazarı’nı tercih ediyor.

Adapazarı, Erenler ve Serdivan’da yaşayan yaklaşık 18-19 bin yabancının, barınma dışında sosyal yaşam alanı olarak Adapazarı’nı tercih etmesi nedeniyle, kent merkezindeki yabancı yoğunluğu hayli artıyor. Özellikle Gar Meydanı, Kent Meydanı ve Kentpark, gidebilecekleri yer konusunda fazla seçenekleri bulunmayan mültecilerin toplanma haline geliyor.

Editör: TE Bilişim