MUZAFFER ÇINAR (ESNAF)

“Uzun Çarşı’da yıllardır bitmek bilmeyen sorunlar var. Bunlardan bir tanesi demir yığınlarının estetiği bozmasıdır. Yıllar önce esnaflar arasında yapılan kapatma çalışmalarımız çok iyi netice vermedi. Bu nedenle çarşı şimdi de çok kötü bir görüntüyle karşı karşıya. Tabi bu da Sakarya’ya yakışmıyor. Bizim bir şeyler dememizle maalesef burada bir şeyler değişmiyor. Söylediklerimiz yetersiz kalıyor. Bizler esnaf olarak ürünlerimizin ıslanmaması ve müşteri yoğunluğunun olması için yeni bir düzenleme getirilmesini istiyoruz. Buraya el atılacağı konusu ele alındı ancak bir gelişme göremedik. Güzel olan şey neyse çarşımız için yapılmalıdır”

ZÜLEYHA İS (İŞLETMECİ)

“Biz esnaf olarak, çarşının üzerinin açık olma durumdan memnun değiliz. Çünkü ürünlerimiz zarar görüyor. Bu konuda şikayetimiz var. Çarşımızın kesinlikle üst kısmının kapatılması gerekiyor. Bu bütün esnaf için iyi olur. Çünkü bu konuda şikayetçi olmayan esnaf yoktur. Belediyeden tek isteğimiz bu çarşının üstünün hemen kapatılmasıdır.

VEDAT ORKUN (ESNAF)

“Çarşımızın kapalı olması biz esnaflar için çok faydalı olacaktır. Çünkü çarşımızın yapısı çok eski bir tarihe dayanıyor. Belediye buraya neredeyse hiç el atmadı. Biz esnaflar arasında yağmurdan etkilenmemiz için çarşımızı kapalı bir alana çevirdik. Ancak bu 1995 yılında yapıldığı için şu an bir eser kalmadı. O yüzden çarşımızın yenilenmesi gerekir. Ayrıca rögarların yetersiz olması su baskınlarını da beraberinde getiriyor. Her yıl biz bu sorunları yaşıyoruz. Kısacası alt yapı yetersiz. Bu yüzden belediyeden derhal bir çare istiyoruz”

SİNAN GİRİK (ESNAF)

Bu çarşı yılda en az 5-6 defa su baskınlarına maruz kalmaktadır. Hatta bazı zamanlarda dükkanlarımızın içerisi de su dolarak ürünlerimiz zarar görmüştür. Bizler de bu sorunun çözülmesi ve kulak asılması gerektiğini düşünüyoruz. Biz esnaf olarak kesinlikle çarşının üst kısmının kapatılmasından yanayız. Tek model bir sistem getirilerek daha da şık ve konforlu bir alana kavuşmasını istiyoruz. Daha iyi hizmet vermek için daha iyi koşullarda çalışmamız şart” Sümeyya ÖZNE

Editör: TE Bilişim