Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in Ocak ayındaki İl Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrasında Ada Ekspresi’nin Adapazarı Garı’ndan çalıştırılması için TCDD  Genel Müdürlüğüne yaptığı baş-vuruyla  başlayan hareketlilik sürüyor.
HAYDARPAŞAʼDAN ZİYARET
TCDD 1. Bölge Müdürlüğünden önceki hafta gelen ekibin verdiği olumlu rapo-run ardından Haydarpaşa Garı’ndan da bir heyetin Adapazarı’na gelerek görüş-melerde bulunduğu öğrenildi. Bu görüş-menin içeriği hakkında ise bir açıklama yapılmadı.
HUMMALI ÇALIŞMA
Ada Ekspresi’nin yeniden çalışmasına yönelik görüşmeler devam ederken Ada-pazarı Garı’nda da hummalı bir çalışma başlatıldı. Gar çevresi ve raylarda yapılan bakım çalışmaları, 10 Mart ya da 17 Mart’ta seferlerin başlayacağı yönündeki beklentiyi kuvvetlendirdi.

Adapazarı tren garında birinci yolda bulunan iki adet tren seti, manevra yapılarak sol taraftaki ikinci yola alındı. Peronlarda ot ve çöplerin temizlenip torbalar dolduruldu. Çöplerin bir kısmı yakıldı, tren raylarının makaslarında  boyama ve yağlama çalışmaları yapılmaya başladı. 

Editör: TE Bilişim