Türk-İş İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Sendikası Başkanıyla, Türk-İş’e bağlı sendikaların başkanları, ülke ve şehir gündemiyle ilgili adeta ültimatom gibi açıklama yaptı.

Türk-İş’e bağlı sendika şube başkanları dün Türk-İş Temsilciliği’nde, Türk-İş İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Şube Başkanı Cemal Yaman başkanlığında toplanarak durum değerlendirmesinde bulundu. Değerlendirme sonunda, 5’i Sakarya, 9’i ise ülkeyle ilgili olmak üzere toplam 14 maddelik yazılı bir açıklama yapıldı. İşte o maddeler ve işte o açıklama;

MİLLİ BİRLİĞİMİZ

1-Ülkemizin her zamankinden daha fazla birlik beraberliğe ihtiyacı vardır. 2-Ülkeyi yönetenler ve yönetime muhalif olanlar çeşitli konuları tartışırken kullandıkları dili yumuşatmaları gerekmektedir. 3-Milli birliğimiz ve bütünlüğümüzün tartışılmaması bu tür konularda ifade bütünlüğü sağlanmalı. 4-Ülkemiz büyük bir ateş çemberi içinde olup ülkemize karşı her türlü plan, proje ve oyunların oynanmakta olduğunu unutmamalıyız.

KADRO MESELESİ

5-Ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın adalete olan güveni sağlanmalı. 6-endikal özgürlük sağlanmalı, isteyen istediği sendikayı tercih edebilmeli, siyasi ve bürokrat baskısı önlenmelidir. 7-696 sayılı kanun ile kadroya geçen taşeron işçilerin mali ve sosyal hakları yeniden düzenlenmeli. 8-696 KHK ile kadroya geçemeyen KİT çalışanları, hastanelerde çalışan çeşitli branşlardaki işçiler, üniversitelerde ve kamuda yemek işinde çalışanlar kadro kapsamına alınmalıdır. 9-Çalışanlara uygulanan vergi adaletsizliği yeniden düzenlenmeli.

ŞEHİR HASTANESİ

10-Sakarya’nın daha yaşanabilir bir şehir olabilmesi için mevcut kat yüksekliği korunmalı, yatay büyümeye devam edilmeli.11-Araştırma hastanesinde mevcut otopark sorunu çözülmeli. 12-1000 yataklı hastane (1000 yataklı hastane) insanımızın kolay gidip gelebileceği Kırantepe’ye düşünülmeli. 13-120 yıldan beri İstanbul’u Adapazarı’na bağlayan ve banliyö treni haline gelen Adapazarı Ekspresi merkeze kadar girmeli. 14-Şehrimizde hafif raylı sistem projesi tartışılarak bir yerden başlanmalı. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

İMZALAR ATILDI

Toplantıya katılan Türk-İş İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Yaman, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Olcay Meriç, Koop-İş Sendikası Şube Başkanı Şevket Ulusinan, Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Oğuz Kalay, Harb-İş Sendikası Şube Başkanı Yaşar Yavuz, Tes-İş Sendikası Şube Başkanı Naci Çolak, Yol-İş Sendikası Şube Başkanı Adnan Pala ve Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Şevket Tarım ortak açıklamalarını imzalayarak kamuoyuna sundu.

Editör: TE Bilişim