İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda İŞKUR desteğiyle özel güvenlik elemanı çalıştırılmasına ilişkin yönetmelik değişikliğinin yapıldığını bildirdi.

Özel güvenlik konusunun, okulların açılmasından kısa bir süre önce, Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen ‘Huzurlu Okul Güvenli Eğitim’ toplantısında da gündeme geldiğini belirten Pervin Töre, “Pahalı olan özel güvenlik ihtiyacının karşılanmasında sıkıntı yaşanıyordu. İŞKUR’un desteklediği Toplum Yararına Proje belirli bir mesleğe yönelik gerçekleştirilemiyordu. Yönetmelik değişikliğiyle bu sorun aşıldı. Kısa bir süre içinde tüm okullarda güvenlik elemanı olacak ” dedi.

Töre, şunları kaydetti: “9 Eylül 2017 günü yapılan toplantıda her okulda özel güvenlik olması ve maaşların, hizmetlilerin istihdamında olduğu gibi Toplum Yararına Proje (TYP) kapsamında İŞKUR tarafından ödenmesi gündeme geldi. Ancak, TYP’lerin belirli bir mesleğe yönelik uygulanması, yönetmelik uyarınca yasak olduğu için konuyu Ankara’ya ilettik. Bu önerimiz dikkate alındı ve 27 Eylül’de yönetmelikte değişikliğe gidildi ve resmi okullarda TYP kapsamında özel güvenlik görevlisi çalıştırılmasının önü açıldı. Önümüzdeki günlerde İŞKUR tarafından gerçekleştirilecek proje uyarınca, özel güvenlik sertifikası olanların başvuruları alınarak, ihtiyacı duyulan okullarda istihdam edilecek.”

DEĞİŞEN YÖNETMELİK
Yönetmeliğin Özel Güvenlik Aktif İşgücü başlıklı madde şöyle: “2017 - 2018 ve 2018 -2019 öğretim yıllarında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okulların güvenliğinin sağlanmasına yönelik topum yararına program düzenlenebilir. Bu şekilde düzenlenecek programlarda 65’inci maddenin 1nci fıkrasının hükümleri ve 4 fıkrasında yer alan belirli bir mesleğe yönelik TYP’lerin değerlendirilmeye alınmayacağına yönelik hüküm uygulanmaz.”

Editör: TE Bilişim