Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağına yönelik iddialara tüm dünyadan büyük tepkiler yağarken, TÜGVA Sakarya İl Temsilciliği de bu sözlere karşı bir basın açıklaması yaptı.

Orhan Cami önünde yapılan basın açıklamasını Türkiye Gençlik Vakfı Sakarya İl Temsilcisi Muhammet Fatih Yahşi okudu. Yahşi, "Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Dün kendini muasır medeniyetler seviyesinde gören Avrupa’nın merkezinde Bosna’da yaşanan soykırım hafızalarımızda taze iken; Arakan’da naklen soykırımlarda kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilirken, milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından ayrılmak durumunda kalmıştır. Silahların menşei dünyanın kan emici vampirleri olan sömürgeci ülkeler arasında değişirken ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmektedir. Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken; bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs’ümüzü işgalci İsrail’in Siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır" dedi.

"Filistin tüm İslam aleminin namusudur"

Yahşi sözlerinin devamında, "Tüm dünya üzerindeki Müslüman topraklarının 3 asırdır zengin yeraltı ve yer üstü kaynakları sömürülürken, kan akan coğrafyalarındaki tetiği sıkan elin aynı gücü arkasına aldığını çok iyi biliyoruz. Dünya güvenliğinin ve barışının teminatı olarak kendisini gören ve aynı zamanda dünyanın en büyük silah üreticisi olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin dünyadaki bütün bu düzensizliğin müsebbibi olarak görüyoruz. İslam coğrafyası üzerinde yeni üretilen silahların tatbikatının yapılmasına göz yuman, kimseye hesap verme gereği duymadan çocukları öldürülen, kadınlarının namuslarına tecavüz edilen, ilk kıblesine el uzatılan İslam Dünyasının mensuplarına sesleniyoruz; Daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne kadar kendi kardeşlerinize, ümmetin meselelerine sağır, dilsiz kalacak görmezden geleceksiniz? Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların meselesi değil; tüm İslam aleminin namusudur. Celladından diz çöküp af dileme gafletinden kurtulunuz. Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir. Ey iman edenler hangi düşünce ve güç dengesi sizi Allah yolunda mücadele etmekten, Hakkı müdafaa etmekten alıkoyuyorsa bilin ki bu Allah’ın razı olduğu bir şey değildir. Bir gün ateş sizi çemberi içerisine almadan harekete geçiniz. Irk, meşrep ve mezhep taassubiyetini bir kenara bırakıp siz ey Müslümanlar Allah yolunda birleşiniz" şeklinde konuştu.

Kaynak: iha