Makine Mühendisleri Odası 7 yıl aradan sonra geçen hafta Adapazarı’ndan seferlere başlayan Adapazarı Ekspresi’nde yaşanan eksiklere dikkati çekerek, bunların bir an önce giderilmesini talep etti.

Makine Mühendisleri Odası Sakarya İl Temsilcisi Selim Aydın, Adapazarı Garı’ndan yeniden çalışmaya başlayan Ada Ekspresi seferlerindeki eksikleri dile getirip, bu seferlerin daha da geliştirilmesi amacıyla önerilerde bulundu.

Açıklamasının başında, “Ada Ekspresinin Adapazarı Tren Garı’na gelmesinde büyük katkısı olan ve 17 haftadır mücadelelerini sürdüren Sakarya İli Kadın örgütlülüğüne teşekkür etmek isteriz” diyen Aydın, Ağustos 2017’de başlayan tren seferlerinin sayısının yetersiz olduğunu düşündüklerini kaydetti.

7 yıl önce, Haydarpaşa-Adapazarı arasında karşılıklı 12 sefer yapan Ada Ekspresi’nin sefer sayısının 5’e düşürüldüğüne işaret eden Aydın, “Çalışanların mesai saatlerine uygun olacak şekilde ve ilimizde eğitim gören öğrencilerimizin aktif olarak kullandıklarını bildiğimiz Ada Ekspresinin bu durumlar göz önüne alınarak sefer sayılarının arttırılması gerektiğini düşünmekteyiz” dedi.

KAPALI DURAKLAR VE VAGON SAYISI

2012 yılı öncesinde kullanılan ve şu anda kapalı olan Diliskelesi, Tavşancıl, Tütünçiftlik, Kuruçeşme, Kırkikievler tren istasyonlarının hizmete açılmasını da isteyen Aydın, şunları kaydetti:

“Hızlı tren için yol çalışması yapılırken birçok tren istasyonu, sadece 4 vagon sığacak uzunlukta tasarlanmış olup daha önce 6 vagon ile hizmet veren Adapazarı treninin vagon sayısını arttırılmasına engel olmaktadır. Bu yapılan yanlış uygulama yatırımın ne kadar plansız olduğunun göstergesidir. Tren vagon sayısının arttırılarak 2012 yılı öncesinde olduğu gibi daha çok hemşehrimize hizmet vermesini gerekli görüyoruz.

Özellikle Adapazarı Garı’na gelen hat üzerindeki hemzemin geçitlerin kontrolünün arttırılması ve geçitlerin görevli personel ile etkili bir şekilde kontrolünün sağlanması gerektiği kanaatindeyiz. Geçtiğimiz aylarda yaşanan Çorlu ve Ankara tren facialarına yenilerinin eklenmemesi açısından bu düzenlemelerin acilen yapılmasını istiyoruz.”

RAYLI SİSTEM

Aydın, Adapazarı’nın gerek nüfusuyla gerekse coğrafi alan açısından her geçen yıl büyüdüğüne de işaret ederek, “Hem şehrimizdeki trafik sorununu çözmesi hem de Tren seferlerine olacak olumlu etkileri göz ününe alındığında şehrimizde hafif raylı sistemlerin gerekliliği artık tartışılmaz bir gerçektir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim