Trafik ışıklarında ‘Yeşil Flaş’ uygulamasının kaldırılmasının ardından özellikle yayalara yanan ışıkta sarı ışk bulunmayışı sıkıntı yarattı. Yeşil ışıkta geçide adımını atan yayalar, yolun ortasına gelmeden kırmızı ışık yanması nedeniyle korkulu anlar yaşıyor.  Kırmızı yandığında paniğe kapıldıklarını ifade eden yayalar, “Gençler belki kolayca karşıya geçebilir ama yaşlılar ve yürüme zorluğu çekenler açısından oldukça kötü bir durum” diye konuşuyorlar. 


TRAFİK CEZALARI

Bu arada, yayalar için de tarfik kontrolleri yapıldığını hatırlatan yurttaşlar, “Trafik kontrolleri sırasında sırf bu nedenle 108 TL ceza da kesilebilir. Yetkili
ler bunun gereğini yapmalılar” ifadelerini kullanıyor.


SARI IŞIK YA DA YEŞİL FLAŞ

Araçlara yanan ışık takımının üçlü, yayalara yanan ışıkların ise ikili takımdan oluştuğuna işaret eden yurttaşlar, şu görüşleri savundular: “Araçlarlara yanan ışıklarda genellikle sorun yaşanmıyor, sıkıntı yayalara yanan ışıklarda. Yeşil Flaş uygulamasından niçin vazgeçildiğini bilmiyoruz ama sarı ışık uygulamasına geçilecekse tüm ıyıklara ek yapılması gerekiyor. Bu yapılıncaya kadar yeşil flaş uygulamasının devam etmesini daha akılcı bir çözüm olarak gözüküyor. Yetkililerden bu sorunu acil olarak çözmesini bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim