Sakarya Üniversitesi ile yapılan işbirliği kapsamında Toyota Otomotiv Sanayi, Teknoloji Fakültesi’ne robot bağışında bulundu. Fabrikanın üretim hattında yer alan üstün performansa sahip Motoman robot, üniversitenin Mekatronik ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinde verilen Robotik ve Robot Uygulamaları derslerinde kullanılacak.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Necdet Şentürk Sakarya Üniversitesi ile yapılan işbirliği neticesinde eğitime katkılarını sürdürmekten dolayı memnuniyetlerini ifade ederken, “Üniversiteye bağışladığımız robotlar, öğrencilerin ilgili derslerde gördükleri teorik bilgilerini uygulamalarla pekiştirmelerini sağlayacak” dedi.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’ye tüm öğrenciler adına teşekkür ederek “Öğrencilerimiz, derslerimizde bu bağışla birlikte uygulamalar yapıp, robot güvenliği hakkında bilgi sahibi olacaklar. Ayrıca lisansüstü öğrencilerimiz bilimsel çalışmalarında da kullanarak pratik akademik kazanımlar elde edecek” şeklinde konuştu.

"Sektörle Buluşma Günleri" kapsamında öğrencilerle de buluştular

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Montaj Fabrikası Proje ve Bakım Departman Müdürü Önder Sütçü ile Kaynak Fabrikası Bakım Departmanı Müdür Yardımcısı Selçuk Yıldırım, aynı gün içinde Teknoloji Fakültesi’nde gerçekleştirilen "Sektörle Buluşma Günleri" paneline katıldı. Mühendis adaylarıyla mesleki tecrübelerini ve sektörün kendilerinden beklentilerini paylaşan Sütçü ve Yıldırım söyleşi sonrasında öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.

Editör: TE Bilişim