Adapazarı’ndan toplu taşıma hizmeti veren aracın şoförü seyir halinde telefona konuştuğu anlara gören yolcu tarafından çekilen fotoğraf, işe eve okula giderken karşı karşıya kaldığımız tehlikeleri ortaya koyuyor.

Toplu taşıma araçlarına binerek canını emanet etiği şoförler kuralara uyması gerekirken, ölümcül hataları nedeniyle araçta taşıdığı kişileri tehlikeye atığı anların fotoğrafını çeken vatandaş, yetkilerin biran önce harekete geçerek denetim yapılmasını istiyor.

Vatandaşın fotoğraf çekip gazetemize yolladığı notta, “Canımızı böyle şoförlere emanet etmek ne kadar doğru?” sorusunu da yöneltti.

Yazlık Caddesi’ndeki kaza
Şeker Fabrikası yakınlarında geçen Cumartesi günü meydana gelen kazada, toplu taşıma aracının çarptığı 80 yaşındaki Kafiye Birtane ağır yaralanmıştı. İki kolu, iki ayağı ve kaburga kemikleri kırılan, kafatasında çatlak oluşan yaşlı kadının tedavisi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürüyor.

Kafiye Birtane’ye çarpan aracın kamerasına yansıyan görüntülerde, caddeyi ortalayarak seyreden toplu taşıma aracının sürücüsü, yaklaşık 60-70 metre ileride yaşlı bir kadın karşıya geçmek için yola çıkmasına rağmen hız kesmeden yola devam ettiği ve frene kadına çarptığı anda bastığı görülmüştü. Bu durum, şoförün başka bir şeylerle ilgilenip kadını fark etmediği şeklinde yorumlanmıştı.

Editör: TE Bilişim