Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, TOPÇA Kavşağı’nda başlayan çalışmaları yerinde inceledi. Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil’den çalışmalarla ilgili bilgiler alan Başkan Toçoğlu’na Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan eşlik etti. Toçoğlu, TOPÇA Köprülü Kavşak Projesi’nin bölge trafiğine yeni bir soluk kazandıracağını söyledi.

Köprülü kavşak
Başkan Toçoğlu, “12 yeni ulaşım projesinden biri de TOPÇA Köprülü Kavşağıydı. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün ihale sürecini tamamlayarak yüklenici firmaya yer teslimini yaptığını ve çalışmaların 25 Aralık Pazartesi günü itibariyle başladığını daha önce ifade etmiştik. Bölgede çevre düzenleme çalışmaları başladı. Ayrıca SASKİ kollektör hattının deplasesini gerçekleştiriyor. Diğer altyapı işlemleri de hızla tamamlanacak. Ardından yan yol oluşturulup trafik akışı buradan sağlanacak ve köprü inşaatı başlayacak” dedi.

Ulaşımlar hızlanacak
Başkan Toçoğlu, şehrin önemli giriş noktalarından birinde daha trafiğin rahatlayacağını belirterek konuşmalarını şu şekilde sonlandırdı: “D-100 üzerinden şehrimizin Kuzey bölgesine gidecekler için yeni projemiz büyük kolaylık sağlayacak. Özellikler yaz aylarında Karasu ve Kocaali’ye ulaşımlarda direk bu arter kullanılıyor ve trafikte zaman zaman sıkışıklıklar meydana gelebiliyordu. Yeni projemiz bunun önüne geçecek. Hem de şehir merkezi ulaşımları da hızlı ve kolay olacak. Hayırlı olsun” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim