Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, eski Atatürk Stadı arazisinin Millet Bahçesi olarak değerlendirilmesi yönündeki kararının ardında Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göne, miting için Sakarya’ya gelen Erdoğan’ın helikopterinde bulunan Ergün Atalay’ın yolculuk sırasında Sakaryalıların isteğini dile getirerek, halkın bu konuda büyük bir beklenti içinde oluğunu iletti.

Başka illerdeki stat arazileri için ‘Millet Bahçesi’ sözü veren Erdoğan’ın, Atalay’ın bu sözleri üzerine “Öyle şey olur mu?” diyerek, TOKİ’yi aradığını belirten kaynaklar, devamını şöyle getiriyor: “Cumhurbaşkanı’nın görüştüğü kişi, (inşaat başlamış olabilir) diye bilgi verdi. O sırada stat arazisi üzerindeydik. O da, (Hayır inşaat başlamamış) diyerek, ihaleyi kazanan kişiyle görüşülmesini istedi.”

“Bu görüşmeler sonrasında yapılan telefon trafiğiyle, Cumhurbaşkanı miting alanına gelinceye kadar konu çözüldü ve kendisi meydandan Millet Bahçesi’nin müjdesini verdi.”

Editör: TE Bilişim