Kaza sabah saatlerinde Adapazarı-İzmit karayolu Serdivan Esentepe Mahallesi Aşağıdereköy mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sıfır lüks cip yüklü Erdal Erbay(30) idaresindeki 41 UZ 712 plakalı tır, Aşağıdereköy mevkiinde kontrolden çıktı. Sürücünün hakimiyetini kaybettiği tır, yol kenarındaki bariyerleri parçalayarak, 15 metre yükseklikten Sapanca Gölü kenarındaki tarlaya uçtu. Kazada sürücü Erbay, araç içinde sıkıştı. Kaza sonrasında ters dönen tırdan tarlaya devrilen ve araç üzerindeki tanesi 165 bin TL olan lüks cipler ise hurdaya döndü.

Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine 112 Acil Yardım ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, vatandaşların yardımıyla araçtan çıkan sürücüye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Hurdaya dönen araçtan yara almadan kurtulan sürücü Erbay, uzun süre kazada perte çıkan araçları izledi.

Kazada hurdaya dönen lüks cipler ve tır, çekici ile bulunduğu yerden kaldırıldı. Kazayı yara almadan atlatan sürücü Erbay ise ifadesinin alınması için Jandarma karakoluna götürüldü. 

Editör: TE Bilişim