Pamukova’da 4 yıl önce yaşanan Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasında karar duruşmasına sanık Yusuf İnci, avukatları Cahit Yalçın Türkler ve Yusuf Topaloğlu, diğer sanık kadın kuaför Ayşegül K’nın avukatı Abdurrahim Burak ile mağdure adına duruşmaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Gülçin Akgün katıldı. Saat 13.30’da başlayan ve yaklaşık 3 saat süren duruşmada sanık avukatları son savunmalarını yaptılar.

ALT SINIR
Av. Cahit Yalçın Türkler, olayda FETÖ örgütünün parmağı olduğunu idida etti. O dönemde olayı soruşturan savcının FETÖ suçlamasıyla açığa alındığını ifade eden Türkler, müvekkilinin suçsuz olduğunu belirtti. Olayın kompo olduğunu öne süren türkler, Yusuf İnci’nin beratini, aksi durumda alt sınırdan ceza uygulanmasını istedi. İnci’nin diğer avukatı da Yusuf Topçuoğlu, mağdurenin ve iddia makamının
ifadelerinde çelişki olduğunu belirtti ve sbanığın suçsuzluğunu ispatla yükümlü olmadığını savundu. Çelişkilerin giderilmediğini de belirten Topçuoğlu, hem mağdurenin hem de diğer tanıkların yeniden dinlenmesinin uygun olacağını kaydetti ve beraat kararı verilmesini talep etti.

“HEDEF ALİ İNCİ”

Tecavüz olayında aracılık etttiği öne sürülen kuaför Ayşegül K’nın avukatı Av. Abdurrahim Burak da, sacunmasında şu ifadeleri kullandı: “Buradaki mesele tecavüzün ötesinde. Olayın siyasi ayağı daha ağır basıyor. Cinsel istismar suçlamasında, telefon dinlemenin hiçbir örneği yoktur. Seçimlere 6 ay kala telefon dinlenmiş, (Acaba Ali İnci de telefon konuşmalarına dahil olur da oradan bir şey yakalayabilir miyiz) diye düşünülmüş. İşin aslı, böyle bir istismar şikayetinden sonra sanığın derhal yakalanarkk gerekli işlemin yapılması gerekirdi. Burada farklı yol izlenmiş, bu izlenen yol da, Ali İnci’nin milletvekili adayı olmasının öne kesilmiştir. Sanık burada mağdurdur. Ayrıca aracılık ettiği öne sürülen müvekkilimin banka hesapları incelendi, olağan dışı bir hareketlilik bulunamadı. Hatt bir borçtan dolayı icra yükümlülüğünü yerine getirmediği için hapsen tazyike maruz kalmıştır. Aracılık yapmış olsa bu sıkıntıları çekmezdi. Müvekkilimin beraatını talep ediyoruz.”

“İDAMIMI TALEP EDİYORUM”
Tecavüz zanlısı Yusuf İnci de, savunmasının önceki ifadelerindeki gibi olduğunu vurguladı. İnci karar öncesindeki son savunmasında iddiaların ortaya atıldığı tarihin seçim dönemi olduğuna işaret ederek, “Bakan olabilecek ağabeyim Ali İnci’nin milletvekili olmasının önünü kesmek için bana kurulan bir komplodur” dedi. Eşinin iş ortağı olduğunu ve zamanının tamamını kendisiyle geçirdiğini anlatan İnci, “Benim gibi bir işadamının Pamukova’da 30 bin kişiye sorun, ‘Bu Yusuf İnci alkol içer, ya da cinsel istismarda bulunur’ diye kanat belirten bir kişi bile çıkarsa, ben onu sorgulamam. Tek diyeceğim şey,
‘Ben sapık değilim, eğer böyle bir şey yaptığıma inanılıyorsa hiç kimse istemez ama ben idamımı talep ediyorum” dedi.
 

YENİ TRAVMA
Müdahil avukat Gülçin Akgün de, bütün delillerin toplandığını, adli tıp raporlarının alındığını belirterek, mağdure ve tanıkların yeniden dinlenmesinin durumu değiştirmeyeceğini kaydetti. Mağdurenin yeniden konuşturulmasının, yeni bir travmaa yol açacağını kaydederek, sanıkların cezalandırılmasını istedi. Karar için 20 dakika ara veren mahkeme, Yusuf İnci’yi cinsel istismardan, tutuksuz yargılanan Ayşegül K’yı da suça teşvikten 25’er yıl hanin 25’er yıl hapse mahkum etti ve Ayşegül K. için yakalama kararı çıkarttı. Mahkeme gerekçeli kararın daha sonra taraflara iletileceğini bildirdi.
*Nurettin Eryılmaz/İrem Karabacak

Editör: TE Bilişim